Belföld

Az apa ölhetett Tényőn

Családi leszámolás állhat a tényői gyilkosság hátterében. Az fn.hu úgy értesült, hogy az áldozatokra az NNI munkatársa talált rá, aki a pszichiátriai kezelés alatt álló férj testvére volt. Fejsze és motorosfűrész lehetett a gyilkos eszköz.

Az fn.hu értesülései szerint a családfő gyilkolhatott a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn. Az információink szerint pszichiátriai kezelés alatt álló férfi – az elsődleges adatok szerint – végzett feleségével és az öt- illetve nyolcéves kislányával, majd öngyilkos lett.

Lapértesülések szerint a gyilkosságokat fejszével és motorosfűrésszel követték el. Ezt alátámasztja, hogy egy, az MTI-nek nyilatkozó rendőr vérfürdőként írta le a gyilkosságot.

NNI-s rokon

Úgy tudjuk, a holttestekre a férj testvére, a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa talált rá még hétfő este, hét óra körül. A kisalfold.hu szerint a két felnőtt áldozat a harmincas korosztályba tartozik, belsőépítészként dolgoztak és rendezett körülmények között éltek.

Az apa ölhetett Tényőn 1Kedd reggel, amikor már a helyszín közvetlen közelébe engedték a rendőrök az újságírókat, az MTI tudósítója azt láthatta, hogy egy félkész házban élt a meggyilkolt család. Az épület falai még vakolatlanok, itt-ott építőanyag-halmok állnak. A ház, ahol a gyilkosság történt, Tényőnek a főúttól távolabbi végén áll, három-négy háznyira a település végét jelző táblától.

A család hat éve költözött Tényőre, és mivel a szülők Győrben dolgoztak, a helyiek többsége nem igazán ismerte őket – közölte Varga Gábor Kálmán polgármester, hozzátéve, hogy haragosukról sem tudnak.

Berregett a motorosfűrész

A polgármester elmondta: este fél kilenc körül, a helyi fogadóstól értesült a drámáról, s azonnal a helyszínre sietett. Hatósági tanúként kilenctől, fél tíztől hajnali egy óráig vett részt a helyszínelésben. A tetthely vizsgálata kedden, kevéssel reggel fél kilenc után folytatódott. A házhoz érkezett újságírók a kertet felmérő rendőröket láthattak, a garázsajtón egy motorosfűrész berregése szüremlett ki, ami akár az elkövetés (egyik) módjára is utalhat.

A polgármester elmondása szerint a Szokodi család hat éve kezdett építkezi a faluban, s egy éve jelentkeztek be ide. Helyi kötődésüket a feleség nagyapja adta; “a Koncz jegyző” a harmincas években intézte Tényő ügyeit.

Csak aludni jártak haza

Varga Gábor Kálmán közlése szerint az utóbbi fél évtizedben a településre költözöttek zöméhez hasonlóan Szokodiék is Győrben dolgoztak, a gyerekeket is oda vitték óvodába, iskolába, a helyi közéletben nemigen vettek részt – személyesen ő is csak a férjet ismerte.

A polgármesterhez hasonlóan többen is azt közölték: a telek másik felén a feleség testvérének háza áll, ott azonban kedden reggel és délelőtt semmilyen mozgás, emberi jelenlét nyoma nem látszott.

A rendőrség kedd délutánra ígért részletes tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik