Belföld

Mesterházy: “többen vagyunk, mint bárki is gondolná”

Mesterházy Attila kampánykörútra indul. Ennek kapcsán arról beszélt, hogy több pártfogója van, mint gondolnák és hogy a Fidesszel össze kell mérniük magukat, bár szerinte ez elől Orbán Viktor menekül.

Mesterházy Attila azt tervezi, hogy a választások első fordulójáig több mint száz rendezvényen vesz részt, hiszen országos kampánykörútra indul, hogy bemutassa az MSZP választási programját.

“Többen vagyunk, mint bárki is gondolná” – foglalta össze az út lényegét, mert úgy látja, hogy nagy az érdeklődés a rendezvények iránt.

Arról is beszélt, hogy szeretné “kiprovokálni” a korábban már kezdeményezett szakpolitikai vitákat a Fidesszel, mert azokra “elég primitív módon” reagáltak és a választók megérdemlik, hogy tudják, melyik pártnak mi az álláspontja.

Úgy véli, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök láthatóan menekül a miniszterelnök-jelölti vita elől, ő viszont azt sürgeti. Ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy: “Nem fogja tudni elkerülni”.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik térnyerésének megakadályozásáért a szocialisták a választások 2. fordulójában visszalépnének-e a Fidesz javára, azt válaszolta, hogy erről még korai beszélni, és a Fidesznek előbb amúgy is bizonyítania kellene, hogy demokratikus párt, Orbán Viktornak pedig azt, hogy demokrata.

Ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz elnöke eddig nem határolódott a Jobbiktól, és az sem derült ki, hogy valóban egypártrendszert akar-e. Amíg ez nem történik meg, addig nem is lehet felvetni, hogy melyek azok a demokratikus erők, amelyeknek össze kellene fogniuk a szélsőjobbal szemben – vélekedett Mesterházy Attila.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik