Belföld

Orbán a józan ész hangját hallja

A Fidesz elnöke ünnepi beszédében kifejtette: sorsfordító küzdelem elé néz, de győzni indul. Orbán Viktor az '56-os fundamentumokon állva szeretné beteljesíteni küldetését. A pártelnök Nagytétényben hangsúlyozta azt is, hogy a józan észnek kell diadalmaskodnia. Videó!

Orbán Viktor ünnepi beszédében elmondta: egy kormányzásra készülő párt elnökeként szól az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta: olyan kormányt szeretne, amely az ’56-os fundamentumokon állva teljesíti be küldetését.

Figyelmeztetett: ’56-ban is bebizonyosodott, hogy lehet a nép ellen kormányozni, ám azt a kormányt eléri a végzet. “Tévednek, akik a mindenkinek kijáró tiszteletet nem adják meg. Mert egyszer vállalni kell a felelősséget” – mondta a Fidesz elnöke.

A zászlófelvonással kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: ez mindig a sikeres, vagy a kezdődő küzdelem jele. “Régóta készülök rá és nagy küzdelem lesz. De vállaljuk” – fogalmazott a pártelnök.

Orbán szerint a forradalmárok újra felépítették az országot, józan ésszel helyre akarták állítani a rendet, az európai civilizációkhoz méltóan. Hozzátette: a józan ész mindig szemben áll a szélsőségekkel, mert az előbbi erősít, míg utóbbi rombol. “Új idő kezdődik” – mondta.

Hangsúlyozta azt is, hogy sorsfordító küzdelem kezdődik Magyarország számára, hasonlóan ahhoz, ahogy ’56-ban. “A cél az, hogy új Magyarországot építsünk” – emelte ki, hozzátéve, hogy a jelen majd gáncsolni próbálja. “Hosszú menetelés vár ránk, de hiszem és tudom, ha mindent beleadunk, elérjük a célunkat. Most győzni indulunk!”

Orbán Viktor Nagytétényben (Fotó: MTI)

Orbán Viktor Nagytétényben (Fotó: MTI)

Orbán Viktor úgy véli: mindig van lehetőség jó irányba fordulni. Még a zsákutcából is ki lehet jönni, ha máshol nem, ott, ahol befordultunk. “Magyarország igazi hangja a józan ész hangja, én ezt hallom ma is” – fogalmazott a Fidesz vezetője, aki beszédét szokásához híven így zárta: “Hajrá Magyarország! hajrá magyarok!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik