Belföld

Elbeszélnek egymás mellett Ferihegyen

Az érdekvédők és a reptér képviselői is saját álláspontjukat ismételték meg a két fél vasárnapi megbeszélésén, sőt újabb – kölcsönös – vádak is előkerültek. A sztrájk folytatódik, hétfőn 11-kor a felek ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Nincs esély a megegyezésre Ferihegyen a sztrájkot hirdetett szakszervezetek szerint, mivel a szakszervezetek 12 pontos követelésére a menedzsment csak semmitmondó általánosságokat válaszolt – áll a Légiforgalmi Egyesült Szakszervezete (LESZ) közleményében, amelyet a vasárnapi tárgyalások után adtak ki.

Az egyeztetésen a szakszervezetek – a korábbiak mellett – követelték a sztrájkjog tiszteletben tartását, a fizetett, illegális sztrájktörők alkalmazásának beszüntetését, és hogy a munkát beszüntető dolgozókat ne zárják fűtetlen, alagsori, az alapvető higiéniai feltételeknek sem megfelelő helyiségekbe.

A Budapest Airport konstruktív magatartással kíván hozzájárulni a sztrájk gyors befejezéséhez és a repülőtéri szolgáltatások garantálásához, egyben minden eszközzel a munkabeszüntetés miatt az utasoknak és a légitársaságoknak okozott károk enyhítésére törekszik – áll a reptér üzemeltetőjének a tárgyalások után kiadott közleményében, amely szerint a megbeszéléseken a Budapest Airport képviselői ismertették álláspontjukat a szakszervezeti követelésekről.

A BA reméli, hogy a sztrájkoló dolgozók is megértik: egy elhúzódó munkabeszüntetés nemcsak a saját, hanem a repülőtéren mellettük dolgozó légitársaságok és földi kiszolgáló szervezetek alkalmazottainak munkahelyeit is veszélybe sodorhatja.

A Budapest Airport egyúttal felszólítja a sztrájkot szervező szakszervezetek képviselőit, hogy hagyjanak fel a munkába állni szándékozó dolgozók törvénytelen zaklatásával, az értelmetlen, lejárató sajtókampánnyal. Saját szavahihetőségüket ássák alá az olyan ostoba hírek terjesztésével, minthogy a ” Malév tönkretétele a Budapest Airport igazi célja” – olvasható a BA közleményében.

A tárgyalásokat hétfőn 11 órakor folytatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik