Belföld

Nyomást gyakorolnának az urizáló polgármesterre

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi az SZDSZ és az MSZP Nagykanizsán a luxusnak minősített polgármesteri autó közbeszerzésének visszavonásáért - közölte a szabad demokraták városi alelnöke.

Röst János azt mondta, hogy ha a rendkívüli közgyűlésen eredménytelen lenne a közbeszerzés visszavonása, akár aláírásgyűjtést is kezdeményeznek Marton István (Fidesz, KDNP) polgármester menesztése érdekében. Azt mondta, hogy ezzel jogilag ugyan nem lehet eredményt elérni, ezért nyomásgyakorlásnak szánják a felvetést, mert „Marton István urizáló hóbortja országos botrányt váltott ki”.

Halász Gyula, az SZDSZ önkormányzati képviselője azt is kifejtette, szerinte a polgármester szlogenje: befektetők helyett luxusautót. A polgármester saját maga gyártja a negatív híreket, és megalomán terveket fogalmaz meg – tette hozzá.

Nem szerencsés

A Fidesz városi frakciójának vezetője azt mondta, hogy nem tartják szerencsésnek az autóbeszerezésről szóló kiírás tartalmát. Bene Csaba elmondta: a város közgyűlése 10 millió forintot biztosított a költségvetésben, ezen a kereten belül kell olyan autót kiválasztani, ami megfelel a céloknak.

Hozzátette, hogy a közbeszerzési kiírás nem a közgyűlés, hanem a polgármesteri hivatal feladata, de természetesen nem támogatják azt, hogy a hivatali autó „sízsákkal, fabetéttel meg egyéb dolgokkal” rendelkezzen.

Úgy tudjuk, a Fidesz-támogatással indult Martont Orbán Viktor is elítélte a luxusautó-vásárlás miatt. Lapunk kereste az ügyben a polgármestert, egyelőre sikertelenül.

Sízsák

Nagykanizsán az elmúlt héten készült közbeszerzési kiírás a polgármester új hivatali autójára. A dokumentáció részleteiből kiderül, hogy a legfeljebb kétéves autóra vonatkozó felszereltségi elvárások között szerepel egyebek mellett sízsák, televíziózásra is alkalmas képernyő, fa- vagy bőrbetétek, elektromos billenő- és tolótető, de meghatározták az autó fantomfekete gyöngyház színét és Alcantara vagy azzal egyenértékű üléshuzatát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik