Belföld

Felesküdtek az új miniszterek

Az MSZP kisebbségi kormányának öt új minisztere tette le hivatali esküjét hétfőn az Országgyűlésben. Kisebbségi kormányzása első napján Gyurcsány Ferenc nem szólal meg a Parlamentben, csak ellenzéki pártvezetők beszélnek.

Esküt tettek az MSZP kisebbségi kormányának új miniszterei, így mostantól Szűcs Erika vezeti a szociális és munkaügyi tárcát, Szabó Pál a gazdasági és közlekedési miniszter, Szabó Imre a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, és Székely Tamás az egészségügyi miniszter, míg Molnár Károly tárca nélküli miniszterként felügyeli a tudománypolitikát és a kutatás-fejlesztést. A tárcák új vezetői megkapták kinevezési okmányukat a köztársasági elnöktől.

Esküt tesznek az új miniszterek (fotó: MTI)

Esküt tesznek az új miniszterek (fotó: MTI)

A hatodik új miniszter, az önkormányzati tárcát irányítást átvevő Gyenesei István csak a kormányszerkezet átalakításának törvénybe foglalása után teheti le esküjét, míg Bajnai Gordon, az újonnan megalakuló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium leendő vezetőjének nem kell esküt tennie, mert jelenleg is miniszter; ő a mostani posztján marad mindaddig, amíg a törvényt el nem fogadják.

Az új minisztereknek a parlamenti illemszabályok szerint a kormányfő és valamennyi parlamenti párt frakcióvezetője gratulált.

A hétfői parlamenti ülés napirendje alapján kiderült: kisebbségi kormányzása első napján Gyurcsány Ferenc nem szólal meg a Parlamentben, csak ellenzéki pártvezetők beszélnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik