Belföld

Kellernek gyűjtött információkat Kapolyi?

Orbán, Simicska és Kalmár levadászására valójában nem Kapolyi, hanem Keller László, akkori közpénzügyi államtitkár adott megbízást, aki a háttérben szeretett volna maradni – írta a Magyar Nemzet.

A 2002-es kormányváltást követően a Finder magánnyomozó betéti társaság megbízást kapott Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója levadászására. A céget Kapolyi László milliárdos vállalkozó bízta meg a „politikai és hatalmi akaratot is kifejező” nyomozással. A tervezett rezsiköltségek áfa nélkül majdnem százmillió forintra rúgtak.

A benyújtott számlát azonban sem Kapolyi László cége, sem maga a szocialista politikus nem fizette ki. A lap szerint ezt Kapolyi azzal indokolta, hogy a cégtől nem kapott olyan információkat, melyekkel bármit is kezdeni lehet.

A Magyar Nemzet információi szerint a levadászást azonban egy kormányzati szereplő, Keller László akkori közpénzügyi – ma pénzügyminisztérium – államtitkár rendelte meg, aki háttérben szeretett volna maradni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik