Belföld

Nincs következménye az SZDSZ-botránynak

Bár az kiderült az SZDSZ belső vizsgálatából, hogy valóban olyanok szavaztak a pártelnök-választáson, akik nem voltak erre jogosultak, a liberálisok nem találtak felelőst. Arra sem derült fény, hogy tartanak-e új voksolást.

Jüttner Csaba Szabolcs megyei elnök az ügyvivő testület ülése után azt mondta: terjedelmes volt az ügyvivő testület elé tárt anyag. A háromtagú vizsgálóbizottság három megállapítást tett. Négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldött nem vett részt a küldöttgyűlés egyik napján sem. Ők meghallgatásukkor egyértelműen azt mondták, hogy nem voltak ott az eseményen, ugyanakkor a jelenléti íven a nevük mellett aláírások voltak.

Kóka nem felelős

A vizsgálat azt is megállapította, hogy sem Kóka Jánosra, sem Fodor Gáborra nincs olyan terhelő tény, hogy ők, vagy a hozzájuk kapcsolódó stáb szervezte volna ezeket a szabálytalanságokat – jelentette mi Jüttner.

A bizottság nem talált tényeket arra, hogy ténylegesen szavaztak-e és kikre adták esetleg voksukat. Az ülés után sem Jüttner, sem a testület egyetlen tagja sem válaszolt kérdésre, sőt a párt teljes vezetése titokban hagyta el a liberális párt székházát. Így egyelőre nem lehet tudni, hogy megismétlik-e az elnökválasztást, vagy elfogadják a tavaly márciusi választás eredményét.

Elnökválasztási botrány

Az SZDSZ tavaly márciusban választott új elnököt Kuncze Gábor helyére. Kóka János és Fodor Gábor között olyan éles volt a verseny, hogy a döntetlen első forduló után csak másodszorra hozták ki az egykori gazdasági minisztert győztesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik