Belföld

Fiatalít a KDNP

Rétvári Bence lehet minden idők legfiatalabb kereszténydemokrata képviselője, ha megnyeri az újbudai időközi választást. A mindössze 28 éves politikus optimista, és megválasztása esetén bebiztosítaná a lakókat a négyes metróval szemben.

Nagy meglepetésre egy eddig csak az ifjúságpolitikában ismert kereszténydemokrata fiatalembert indít az újbudai időközi választáson a Fidesz és a KDNP. Valószínűleg azért esett rá a választás, mert szemben a többi párt jelöltjével (Lakos Imre az MSZP és az SZDSZ, illetve Csapody Miklós az MDF részéről), ő maga még nem tagja az Országgyűlésnek. Ráadásul az egyébként „nyugdíjas pártként” számon tartott KDNP-ben az is szempont lehetett, hogy Rétvári mindössze 28 esztendős.

A politikus – aki jelenleg az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke és a fővárosi KDNP-frakció tagja is – úgy gondolja, megválasztása esetén nem kell majd választania, hogy szavazói vagy pártja érdekeit képviselje-e, mert ez a kettő nem zárja ki egymást.

A FigyelőNet kérdésére elmondta, programpontjai közül az egyik legfontosabbnak azt tartja, hogy bevezetnék a négyes metró objektív felelősségét abban az esetben, ha a XI. kerületi megállók közelében lévő házakban az elkövetkező 25 évben elváltozás lenne. „A javaslatnak az a lényege, hogy ha például a ház fala megreped vagy megsüllyed, a metró építtetőjének kell bizonyítania azt, hogy a sérülés nem az építkezés következménye. Amennyiben ez nem sikerül, kártalanítania kell a károsultakat” – magyarázta Rétvári Bence.

A politikus 1979-ben született Budapesten. A Budapesti Piarista Gimnáziumban érettségizett 1998-ban, közben aktív szentimrevárosi cserkész volt. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. Az egyetemi évek alatt Kopits-ösztöndíjas, a hallgatói önkormányzat elnöke volt. Az egyetem elvégzése után ügyvédjelöltként és jogi referensként dolgozott. 2002 óta a KDNP ifjúsági társszervezetének, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek az elnöke. Jogász barátaival és kollégáival ingyenes jogsegélyszolgálatot működtet. 2006 óta a Fővárosi Közgyűlés tagja a KDNP színeiben. A kulturális bizottság, valamint az esélyegyenlőségi, foglalkoztatáspolitikai és kisebbségi bizottság munkájában vesz részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik