Belföld

Megvan a móri bankrablók fegyverszállítója?

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint több maroklőfegyvert és sorozatlövőt adott el a móri bankrablással gyanúsított N. Lászlónak – jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) főosztályvezetője sajtótájékoztatóján.

Csizner Zoltán alezredes, az NNI bűnügyi főosztályának vezetője elmondta: kedden fogták el a terrorelhárító szolgálat munkatársai a 34 éves tatabányai férfit, akit lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítanak.

A rendőrég szerint ő az, aki fegyvereket – sorozatlövő és maroklőfegyvert – adott el a móri bankrablás elkövetésével gyanúsított N. Lászlónak. A férfi jelenleg őrizetben van, a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatásba helyezését. Erről várhatóan pénteken dönt a bíróság.

Az alezredes elmondta, hogy jelenleg folyik a férfi vallomásának ellenőrzése. A gyanúsított személyével kapcsolatban a rendőrtiszt nem kívánt részleteket mondani, így azt az újságírói kérdést sem kommentálta, hogy korábban rendőr volt-e a férfi. Kijelentette: a rendőrség továbbra is úgy véli, ketten – N. László és W. Róbert – követte el a móri bankrablást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik