Belföld

Katona: az MDF lesz a mérleg nyelve Budapesten

A fővárosi vezetésnek "friss levegőre" van szüksége, és tudomásul kell venni, hogy a Fővárosi Közgyűlés képviselőkből és nem a főpolgármesterből áll, az ott hozott döntésekben az MDF 8-9 képviselője lesz a mérleg nyelve - mondta Katona Kálmán.

Szoros verseny várható az október elsejei önkormányzati választáson, de ha a Fővárosi Közgyűlésben nem lesz erős MDF-es frakció, akkor nincs esély a cserére – mondta az MDF főpolgármester-jelöltje.

Katona Kálmán szerint a fővárosban több mint 10 százalékos a fórum támogatottsága, országosan pedig a harmadik legtöbb jelöltet állító párttá léptek elő, megelőzve az SZDSZ-t. Ez főként a fiatal jelöltjeiknek és a Zöld programjuknak köszönhető.

Az MDF főpolgármester-jelöltje szombaton a XIV. kerületi Bosnyák téri piacon és a VI. kerületi utcákban, parkokban aznap reggel szerzett tapasztalatait egy belvárosi kávézóban tartott sajtóbeszélgetésen osztotta meg újságírókkal.

Hangsúlyozta: más kerületek számára intő jelnek kell lenni, hogy rossz Zugló építési szabályzata, eltűntek a kertek, a zöld területek a kerületből, ahol a közlekedés évtizedek óta nincs megszervezve. A VI. kerületben több parkolóhelyre, az autóforgalom csökkentésére lenne szükség.

“Friss levegőre és új városvezetésre van szükség, mivel Demszky Gábor az elszalasztott lehetőségek polgármestere, Tarlós István pedig az elmúlt 12 év alatt bebizonyította, hogy bármilyen hatalmat képes kiszolgálni” – mondta Katona Kálmán, hozzátéve, a III. kerületi polgármester “saját pályáján is bebizonyította, hogy nem a fejlesztés, a lendület embere”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik