Belföld

Felbontották a ferihegyi cargobázis szerződést

Felbontották a ferihegyi cargobázisnak helyet adó ingatlant birtokló projekttársaság, az Airport Cargo Develpoment Kft. többségi tulajdonáról szóló adásvételi szerződést – olvasható a Napi Gazdaságban.

Az új helyzet nem jelenti azt, hogy leállna a cargoprojekt, a bázis megépül, mégpedig gyorsan, s az sem kizárt, hogy a mostani szerződésben szereplő helyszínen, ám a mostanitól eltérő adásvételi feltételek mellett – mondta a Pénzügyminisztérium munkatársa. Ezzel a lépéssel visszaállt a BA döntési szabadsága, s úgy tudjuk, hogy az ÁPV Rt. feladata lesz a cargobázisról szóló szerződés pontjainak újbóli végiggondolása. 

A beruházó Budapest Airport (BA) Rt. és az eladó Carion-csoport a közelmúltban állapodott meg az ügyletről, amelynek keretében a BA 4,7 milliárd forintért vásárolta volna meg az ingatlanfejlesztő cég 20 hektáros ingatlanát.

A Carion vezérigazgatója szombaton még úgy nyilatkozott, hogy a szerződés nem került veszélybe, mindössze felülvizsgálják a megállapodást. Akkor kijelentette: nem ingatlanspekulációról, hanem ingatlanfejlesztésről van szó, s ez indokolta a magas, ám két független auditorcég által is megerősített vételárat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik