Gazdaság

Felgyújtották a csepeli galvániszapot?

Felgyújtották azt a fokozottan tűzveszélyes anyagból készült védőfóliát, amivel az 1200 tonna csepeli galvániszapot takarták le 2007. május végén – közölte a Fidesz–KDNP csepeli frakcióvezetője.

A rákot, impotenciát, vetélést, születési rendellenességet és más súlyos egészségkárosodást okozó veszélyes hulladékot 2003-ban szállították a volt Csepel Művek területére, részben önkormányzati tulajdonú telkekre – írja Ábel Attila. A Fidesz-KDNP csepeli frakciójának két képviselője június 7-i helyszínbejárásukkor tekintették meg először a védőfóliával letakart galvániszap-telepeket.



Felgyújtották a csepeli galvániszapot? 1

Leégett a takarófólia (Forrás: Ábel Attila)


A helyszínen tapasztalták, hogy galvániszap-telepeket senki nem őrzi, a Terelő úti telepen pedig nagy felületen máris hiányzik a védőfólia. Közelebbről megtekintve derült ki, hogy a védőfólia leégett, nagy valószínűséggel nem magától. Ennek következtében jelentős mennyiségű galvániszap került közvetlen kapcsolatba a tűzzel, később pedig a széllel és a csapadékkal.

A helyszínbejárást június 8-án és 11-én megismételtük, hasonló eredménnyel: a galvániszap-telepeket az említett napokon sem őrizte senki – fogalmaz a képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik