Üzleti tippek

A Filmmúzeum feladta

A magyar tulajdonosok eladták három magyar tévécsatornájukat a Chellomediának. Így a Filmmúzeum, a TV Deko és a TV Paprika is gazdát cserélt.

Lapunk információi szerint a Chellónál növekedési kényszer van, a magyar tulajdonosoknak pedig az utóbbi időben sok fejfájást okozott a rengeteg saját tartalommal megtűzdelt tematikus csatornák fenntartása. Ezért jöhetett létre az üzlet, ahol a vásárló a Chellomédia volt, de az új tulajdonos a Chello Central Europe lesz.

A TV Deko és a TV Paprika Csehországban is terjeszkedett, azonban a portfólió legrégibb darabja, a Filmmúzeum esetében már nagyobb gondok is voltak. Ezek közül a legutóbbi vert fel nagyobb port, amikor az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) hírműsor készítésére kötelezett néhány országossá nyilvánított tévéadót. Ezután a cég vezetői az adó külföldre való átköltöztetését fontolgatták. (Erről bővebben Elbúcsúzik hazánktól a Filmmúzeum című cikkünkben írtunk.)

Ezzel a Chello Central Europe a régióban hét csatorna tulajdonosává vált. A portfolió részét képezte eddig a Minimax, a Sport 1, a Sport 2 és az MGM, ez utóbbinak 50 százaléka tartozik a CCE alá. A lapunkhoz eljuttatott közlemény hangsúlyozza: a Chellomedia továbbra is nagy érdeklődést mutat az életstílus, film és szórakoztatás tematikájú televíziók iránt.

A TV Paprika főzőcsatorna, mely az egész régióban fogható, csakúgy, mint a TV Deko, ami egy barkács-otthon-kertészkedés tematikájú adó. Mindkét csatorna nagy hangsúlyt fektet a saját gyártású tartalmakra, így műsoraik túlnyomó része ilyenekből áll. A Filmmúzeum pedig régi magyar filmeket sugárzó nosztalgiacsatorna.

Mike Moriarty, a Chello Central Europe ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy „Magyarország, Szlovákia, Csehország határain túlra is terjeszkedünk, de nem feledkezünk meg a tartalombővítésről és az elérhetőség mértékének növeléséről sem.”

Az elmúlt 12 hónap során a Chellomedia nagymértékben növelte a tulajdonában lévő, illetve általa működtetett tv-csatornák számát: ebben az időszakban vette meg a Minimax fenmmaradó 50 százalékát és a Sport 1-et, illetve a Sport 2-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik