Élet-Stílus

Elstartol az úszó város

Vízishow-kat bemutató amfiteátrum, 12 ezer növényt magába foglaló park, bevásárlóutcák, mászófalak, minigolfpálya, valamint szörfmedencés aquapark – mindezeknek nem egy újonnan épülő luxuslakópark, hanem a világ legnagyobb óceánjárója, az Oasis of the Sea ad otthont, amely ma indul első útjára.

Nem véletlenül kapta a Tengerek oázisa elnevezést, hiszen minden megtalálható rajta, amely a felhőtlen kikapcsolódást garantálja. A világ legnagyobb és legdrágább luxus óceánjáróját – amely az amerikai Royal Caribbean Cruises Ltd., a világ második legnagyobb kirándulóhajó-társasága számára készült – múlt héten adták át a finnországi Turkuban.

3 millió forintos utak

65 méter magas, 360 méter hosszú, 220 ezer tonna vízkiszorítású, az értéke pedig 1,01 milliárd euróra rúg – a rekorder vízi szörnyeteg – amely a Titanicnál mintegy 100 méterrel, míg a Queen Mary II-nél 15 méterrel hosszabb – december 1-én indul első (négyéjszakás) útjára a floridai Fort Lauderdale-ből a haiti Labadee-be.

KÉPGALÉRIA!

Az emeletes luxuskabinok- KÉPGALÉRIA!

Az elképesztő luxust kínáló hajó decembertől 5-től egyhetes utakra szállítja a turistákat a Karib-térségben olyan kikötőket érintve, mint St. Thomas, St. Maarten, illetve a Bahamákon lévő Nassau, majd 2010 májusától ugyancsak egyhetes utazásokra visz turistákat Haitira, Jamaicára, valamint Mexikóba. A luxus-óceánjáróján való egyhetes kikapcsolódás egy személynek akár 3 millió forintba is kerülhet, amennyiben a 28 darab legdrágább lakosztályok egyikét választja. Ez utóbbiak a 16. emeleten találhatóak. A hatalmas belmagasságú, emeletes loftlakásokhoz tengerre néző terasz is tartozik.

Aquapark az óceánjárón

A 16 emeletes úszó sziget fedélzetén 2700 (kétágyas) kabinjában összesen 5400 utasnak van hely, akiknek a kényelméről mintegy 2200 főnyi személyzet gondoskodik. Az úszó város bevásárlóközponttal, számos bárral és étteremmel, 21 medencés aquaparkkal, plázákkal, luxusüzleteket magába foglaló bevásárlóutcákkal, mozikkal, kaszinókkal, játéktermekkel, sziklamászó falakkal, valamint spa-, fitness- és sportkomplexummal (például kosárlabdapályával, minigolfpályával) várja a vendégeket.

Az Oasis of the Seas egyik különlegessége az óceánjáró végében kialakított focipálya méretű amfiteátrum (AquaTheater), ahol napközben az utasok fürödhetnek, napozhatnak, esténként pedig kezükben koktéllal vízishow-kat élvezhetnek. Az AquaTheater színpadját egy több mint 5 méter mély medence adja, amely fölött légtornászok „repkednek”, háttérben a naplementével és az óceánnal.

KÉPGALÉRIA!

Az óceánjáró két oldalán helyezkednek el a kabinok – KÉPGALÉRIA!

A luxus óceánjárón egy focipálya méretű zöldterület (Central Park) is helyet kapott 12 ezer növénnyel, valamint Conny Island mintájára egy családi szórakozó komplexumot – hamburgeres gyorsbüfékkel, fagylaltozókkal, tengeri ételeket kínáló éttermekkel, kávézókkal, Dunkin Donutsszel és körhintával – is kialakítottak az úszó szigeten. A Las Vegas-i kaszinók mintájára épült az óceánjáró Casino Royale negyede, ahol a kaszinókon kívül a jégrevüket bemutató Studio B, az 1300 férőhelyes, Broadway-darabokat bemutató Opal Theatre, számos éjszaki klub, diszkók, könyvtár, valamint mozik gondoskodnak a szórakozásról.

Az amerikai üzemeltető, a Royal Caribbean Cruises Ltd. a luxusutakkal elsősorban az idősebb generációt és a fiatal családokat célozza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik