Élet-Stílus

Súlyos vereséggel kezdett az Egervári-csapat – videó

A magyar U20-as labdarúgó-válogatott arcpirító vereséggel kezdte az Egyiptomban zajló világbajnokságot: Egervári Sándor csapata vasárnap este simán kikapott a leggyengébbnek vélt csoportellenfelétől, Hondurastól.

A honlapunk biztos magyar győzelmet, 2-1-et jósolt a közép-amerikaiak ellen, csakhogy úgy tűnt, éppen a játékosok nem hittek abban, hogy legyőzhetik a csoportellenfelek közül leggyengébbnek vélt Honduras válogatottját. Egervári Sándor csapata hit és önbizalom nélkül, rosszul futballozott, és ha gólkülönbség túlzó is, a vereség – sajnos – megérdemelt.

Fel kell állni a padlóról (GALÉRIA)

Fel kell állni a padlóról (GALÉRIA)

Noha aktívabban kezdett a pirosban futballozó magyar csapat, komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. Az első félidőben csupán Présinger szabadrúgása kecsegtetett góllal, de 177 centire nőtt Reyes kitolta a labdát a bal felső sarok elől. A hondurasi kapu előtt akadt még két tizenegyesgyanús szituáció, kis jóindulattal legalább az egyiket befújhatta volna a bíró.

A hondurasiak jóval veszélyesebbek voltak a kapura, legjobbjuk, Rojas lábbal és fejjel is próbálkozott, előbb a felsőléc mentett, utóbb pedig csak a csatáron múlott, hogy nem szerezte meg a vezetést – közelről a bal felső sarok mellé bólintott. A 35. percben Mario Martínez már sokkal pontosabban célzott, mivel senki sem zavarta, 25 méterről a bal alsó sarokba bombázott.

A szövetségi edző a a szünetben két helyen is változtatott: Futácsot és Varga Rolandot is bevetette, de ez sem segített.
A görcsös akarás – főleg, hogy az pontatlansággal is párosult – csak helyzetecskéket eredményezett: Komannak és Némethnek is akadt egy-egy ígéretes szabadrúgása, a labda azonban mindkét esetben elkerülte a kaput, majd Futács maradt le kevéssel egy beadásról. Ezen az estén semmi sem jött össze.

Honduras-Magyarország 3-0

A szervezetten, emellett magabiztosan futballozó hondurasiak két újabb pazar góllal küldték padlóra a mieinket: előbb Martínez lőtt jobbról a kapu jobb oldalába, majd a csereként beállt Peralta küldte a labdát 30 méterről a jobb felső sarokba.

A FIFA weboldalán fellelhető statisztika szerint a magyarok 12 kísérletből mindössze kétszer találták el a kaput, míg az ellenfél 13 lövésből ötször, ebből pedig három gólt szerzett, így hiába volt valamivel többet nálunk a labda, Honduras 32 év után először nyert mérkőzést a 20 éven aluliak világbajnokságán – fájdalom, akkor is éppen Magyarország együttesét verte meg.

A csoport másik találkozóján a Hollandiában légióskodó Erasmus duplájával Dél-Afrika már 2-0-ra vezetett az Egyesült Arab Emírségek ellen, de kontinensbajnok ázsiaiak kihasználták létszámelőnyüket, és 90., illetve 93. percben szerzett gólokkal egalizáltak. Előbb Kamali büntetőből, majd Tejab talált be.

Egervári Sándor nyilatkozata

“Rosszul futballoztunk, csak az elő tizenöt perc játéka alapján volt esélyünk a győzelemre. Még előttünk áll két meccs, és azon leszünk, hogy álmainkat sikerüljön megvalósítani” – mondta az edző az MLSZ honlapján.


Vb, F csoport, 1. forduló:
Honduras-Magyarország 3-0 (1-0)
Alexandria Stadium, V.: Maillet (Seychelles-szigeteki)
Gól: M. Martínez (35., 70.), Peralta (84.)
Sárga lap: Padilla (57.), Peralta (78.), illetve Simon Á. (35.), Debreceni (55.), Korcsmár (69.), Takács (82.), Gosztonyi (90.)
Honduras: Reyes – Crisanto, Leveron, Fonseca, Castro – Mejia (Peralta, 65.), Padilla, Mayorquin (Ocampo, 86.), M. Martínez – Andino, Rojas (C. Martínez, 66.)
Magyarország: Gulácsi – Simon Á. (Takács P., 74.), Szekeres A., Debreceni, Présinger – Dudás (Varga R., 46.), Korcsmár, Koman, Gosztonyi – Simon A. (Futács, 46.), Németh K.

Egyesült Arab Emírségek – Dél-afrikai Köztársaság 2-2

Az állás:
1. Honduras 3 pont
2. Dél-Afrika 1 (2-2)
2. Egyesült Arab Emírségek 1 (2-2)
4. Magyarország 0

A csoport további programja:
Magyarország – Dél-afrikai Köztársaság, szerda, 18:45
Egyesült Arab Emírségek-Honduras, szerda, 21:30

Dél-afrikai Köztársaság – Honduras, szombat, 18:45
Magyarország-Egyesült Arab Emírségek, szombat, 18:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik