Élet-Stílus

Real: véget ért a nagybevásárlás

A Real Madrid a liverpooli Xabi Alonso megszerzésével befejezte a nyári nagybevásárlását, amely során közel 250 millió eurót költött új futballistákra.

„A fő cél az volt, hogy komplett legyen a csapat, több aláírás nem lesz, most már a keret összerendezése, egybeillesztése következik” – nyilatkozta szerdán Jorge Valdano főigazgató.

Kaká és Cristiano Ronaldo lehetnek az új Real vezérei (MTI/EPA)

Cristiano Ronaldo és Kaká lehetnek az új Real vezérei (MTI/EPA)

A júniusban hivatalba lépett régi-új elnök, Florentino Pérez nem sajnálta a pénzt a keret megerősítésére, nyolc új labdarúgót közel 250 millió euróért (több mint 66,8 milliárd forintért) szerződtetett. Köztük két aranylabdást, a brazil Kakát (AC Milan) és a portugál Cristiano Ronaldót (MU) – s utóbbinak 94 milliós megvásárlásával megdöntötte az átigazolási rekordot.

A királyi klub rajtuk kívül a francia Karim Benzemát (Olympique Lyon) és a spanyol Alvaro Negredót (Almería), Esteban Granerót (Getafe), Raúl Albiolt (Valencia), Álvaro Arbeloát (Liverpool), valamint utoljára, nyolcadikként Xabi Alonsót is leszerződtette.

A már csak ex-liverpooli, 30 millió eurót kóstáló középpályás délelőtt esett át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton, s már az esti edzésen részt vesz.

Xabi Alonsóval sokat erősödik a Real (MTI/EPA)

Xabi Alonsóval sokat erősödik a Real (MTI/EPA)

A klub David Villára és Franck Ribéryre is kivetette a hálóját, de őket nem sikerült megszereznie. Utóbbival kapcsolatban Valdano elmondta: a Bayern az első perctől kezdve hajthatatlan volt, nem akarta eladni a középpályást, a Real ezért úgy döntött, hogy „nem nyomul” tovább, s kivárja a következő alkalmat.

Valdano elmondta, örül annak, hogy a nyáron sikerült megfiatalítani és „spanyolosabbá” tenni a keretet. A szintén új vezetőedzőre, Manuel Pellegrinire vár a feladat, hogy a jelenlegi, jóval 30 feletti csapatlétszámot csökkentse, a bajnokságnak tudniillik már csak 25 játékossal vág neki a Real Madrid.

„Néhány játékosnak új csapatot keresünk, ők nyilván megértik, hogy ebben az évben nem számítunk rájuk. A keretünk bürokratikus okok miatt nem lehet több 25 fősnél. Azt is tudjuk, kit nem akarunk” – tette hozzá Valdano, aki a célokat illetően leszögezte: „Arra törekszünk, hogy minden egyes nap javuljunk, és minden fronton versenyben legyünk a végső győzelemért.”

Olasz középpályás pótolja xabi Alonsót

Hivatalosan is bejelentették, hogy az FC Liverpool leigazolja Alberto Aquilanit, az AS Roma labdarúgóját. A 25 éves középpályás – akit a Real Madridhoz távozó Xabi Alonso helyére szerződtetnek – még a héten átesik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Az itáliai lapok úgy tudják, hogy a Premier League-ben szereplő klub öt évre szerződteti az olasz futballistát, s húszmillió eurót fizet érte. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik