Élet-Stílus

FN-szavazás: Nadal elsöprő győzelme

Az olvasók döntöttek: Rafael Nadal, a spanyolok teniszcsillaga lett a FigyelőNetnél az év külföldi sportolója - 3091 szavazattal verte a második Michael Phelpset.

A szavazás során 6138 voks érkezett, és a döntő többség a spanyolok teniszcsillagát, a világranglista élére jutó, 2008-ban Roland Garros-, Wimbledon-, Davis-kupa-győztes (jóllehet, a fináléban sérülés miatt nem játszott), és olimpiai bajnok Rafael Nadalt választotta meg az év legjobb külföldi sportolójának.

A mallorcai izomember korábban a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) világbajnoki címét, valamint a hírügynökségek szavazatai alapján az év legjobb európai sportolójának járó díjat is megkapta. A FigyelőNetnél 3993 szavazattal győzött.

Nagy fölénnyel, 3091 vokssal bizonyult jobbnak a pekingi olimpián nyolc aranyérmet (ezek közül hetet világcsúccsal!) bezsebelő, összesen már 14-szeres ötkarikás bajnok Phelpsnél (902), az amerikaiak „földönkívüli” úszójánál, míg a harmadik helyen az új Michael Schumachernek tartott, a 2008-as Forma-1-es világbajnokság során a nem különösebben erős
Toro Rossóval is remeklő Sebastian Vettel (511) végzett.

Rafael Nadal simán nyert az FN szavazását (MTI/EPA)

Rafael Nadal simán nyert az FN szavazását (MTI/EPA)

Az aranylabdás Cristiano Ronaldo (374) – aki BL-győztes,
angol bajnok és Szuperkupa-győztes, klubvilágbajnok lett a Manchester Uniteddel, és az Aranycipőt is átvehette – csak a negyedik lett, de így is megelőzte a világ leggyorsabb emberét, a Pekingben 100-on, 200-on és a 4×100-as jamaicai váltó tagjaként egyaránt világcsúccsal győztes Usain Boltot (358).

A szavazás végeredménye:
1. Rafael Nadal (spanyol, teniszező) 3993
2. Michael Phelps (amerikai, úszó) 902
3. Sebastian Vettel (német, F1-es pilóta) 511
4. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgó) 374
5. Usain Bolt (jamaicai, atléta) 358

A csapatok versengésében korábban a magyar férfi vízilabda-válogatott nyert nagy fölénnyel, míg most az év legjobb magyar sportolójára szavazhatnak a FigyelőNet olvasói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik