Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Házak százmillió dollár fölött
Tíz feledhetetlen kaland
Tíz nélkülözhetetlen nyári holmi

A lista abc-sorrendbe rendezett szubjektív válogatás, amely azonban több nemzetközi utazási portál toplistáin alapul. Az összeállításban nem arra törekedtünk, hogy a legdrágább helyeket válasszuk ki, azt néztük meg, melyik strandokra, tengerpartokra szavaztak legtöbben – és közrejátszott a személyes véleményünk is. Vigyázat! A lista átböngészése súlyosan rontja a munkahelyi teljesítményt!

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

—-Akjarlar—-

Bodrum városa az Égei-tenger partján fekszik, Görögországgal szemben, és az egyik legfrekventáltabb török nyaralóhely. Bővelkedik a vonzerőt növelő tényezőkben, jachtkikötőjéből a görög szigetek felfedezésére lehet indulni, a közelben lévő Gölköj és Türkbükü halászfalvak pedig látványvilágukban egyediek. Bordum legjobb strandja a finom homokú Akjarlar, a vízi sportokat szeretők egyik kedvence. Jó kempingezési lehetőségek, burjánzó éjszakai élet.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

—-Bahia—-

A brazíliai Trancoso város egyre több figyelmet kap a szaksajtóban, rengeteg szabadidős lehetősége, békéssége, érintetlensége miatt. Ezt a hazai turisták már régóta tudják, a nemzetközi turistaforgalom csak mostanában kezd nőni. A kicsiny város lakói a Pataxos indiánok, a főtéren található Brazília legrégebbi temploma, a Sao Batista templom. A városközeli golfpálya első kilenc lyuka az esőerdőben van, a második kilenc az Atlanti óceánra, és a Bahia-partra pazar látványt nyújtó sziklákon található.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

—-Bondi—-

Sydney területén több mint 70 strand/tengerpart található, ezek közül a leghíresebb a szörfözők kedvence, a Bondi Beach. Az ausztrál keleti part gyöngyszeme egyben az egyik legnépszerűbb strand is, telítve van programokkal: minden évben megrendezik a Flickerfest rövidfilmfesztivált és a City to Surf Race versenyt, amelyre tavaly 60 ezren voltak kíváncsiak. Sydney legjobb hoteljei sorakoznak a parton, amelyek rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

—-Capri—-

“Capri az a sziget, ahol mindent megtalálunk, az egész világ gyönyörűségének összegyűjtött miniatűr változata” – olvasható egy úti beszámolóban. Valóban, az Olaszország nyugati partján, Nápolytól délre található sziget nem szűkölködik a természeti csodákban. Történelmi túrákat tehetünk a római kortól a középkorig, a strandolást követően pedig csónaktúrát a sziget számtalan kék vízibarlangjának egyikébe.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Capriról bővebben

—-Casa de Campo – Las Minitas—-

Dominika legfelvágósabb partszakasza a Casa de Campo, elsősorban az úri sportokat – lovaglást, golfot – kedvelők egyik kedvence. Van mire felvágni, a fehér homokjáról híres Las Minitas strand az egyik legcsodásabb a karibi térségben. A La Palapa felügyelt gyermekövezetben lehet hagyni az apróságot, és a teljesség igényével kiélvezni a strand nyújtotta örömöket.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Las Minitasról bővebben

—-Castelo—-

A dél-portugál Algarve tartomány tengerpartja, az Albuferia az ország legfestőibb tájainak egyike. A sziklákkal csipkézett partszakaszon színes halászhajók várják a kirándulni vágyókat, a sziklák között rejtett homokos szakaszokon lehet strandolni. Ezek közül is kitűnik Castelo strandja, ahol csodálatos sziklaépítmények védenek a széltől és a szél hordta homoktól.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

—-China Beach—-

A neve ellenére Vietnamban lévő China Beach az ország első luxusresortja közelében van, és egyre nagyobb kedvence a keleti országba özönlő turistáknak. Egykoron a tengerpartot a Viet Kong használta bázisául, a közeli Marble-hegységben rengeteg barlangot, járatot alakítottak ki. A partszakaszt helyi polgárok kezdeményezésére teljesen megtisztították, és mára az egyik legszebb délkelet-ázsiai stranddá nőtte ki magát. 32 kilométer hosszú sárga homokos part, a vízben ringatózó, olcsón kibérelhető vietnami halászhajók, érdemei ellenére sokkal kevesebb turista, mint a közeli Thaiföldön. A közeli Furama Resort a legjobb szállást biztosítja

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Furama Resort

—-Grace Bay—-

Az Atlanti-óceánban, Kubától nem messze található mintegy 40 szigetecske, jórészük lakatlan. A karibi térség emblematikus tiszta kék vize, fehér homokja és szikrázó napsütése mindenhol gyönyörű, de talán a brit fennhatóság alá tartozü Turks- és Caicos-szigeteken lévő Grace Bay Beachen a legszebb. Mivel még kevés légitársaságnak van direkt járata az egyik nagyobb városba, Providencialesre, ezért nincs olyan sok turista, de a főszezonban is könnyen találni egy csendes szigetet, ahol az ember egyedül lehet. A közeli Grace Bay Clubban olyan hírességek szállnak meg, mint Julia Roberts, vagy Demi Moore.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Grace Bay Club

—-Main Beach—-

New Yorkról kinek jutna eszébe a strandolás? Pedig a belvárosi Manhattantől nem is olyan messze, a félszigeten fekszik East Hampton nyaralóövezete, melynek Main Beach strandjára jár a New York-i felső tízezer – és a rájuk kíváncsiak. Rengeteg szórakozási lehetőség, vízi sport, éjszakai program. Július 4-én az East Hampton-i tűzoltóság óriási felvonulással és tűzijátékkal ünnepel. Autóval csak hétköznap érdemes menni, ilyenkor a parkolás 15 dollár. Hétvégén és ünnepnapokon csak engedéllyel lehet megállni.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

—-Mirtosz—-

Ilyen strandon nem sokszor jár az ember: a megszokott homok helyett a kefalóniai Mirtoszon mészkő kavicsokat találni, minden méretben. Ezek azonban egyáltalán nem jelentenek kihívást egy vastagabb fürdőlepedő számára. Az Ión-szigetek legnagyobbján lévő strand nyújtotta elképesztő látványért egy meredek útszakaszon kell leereszkedni, útközben meg kell küzdeni pár kecskenyájjal – de megéri.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Kefalóniáról bővebben

—-Nueva Andalucia—-

Marbellától keletre található Dél-Spanyolország legjobb fürdőhelye: Nueva Andalucia. Puerto Banus kis kikötővárosa körül négy csendes öböl is található, hely mindig akad a homokban, még akkor is, ha maga a kisváros és kikötője a legújabb luxusjachtokkal és boltokkal van tele. Szórakozási lehetőség dögivel, night clubok, diszkók, nyílt szórakozóhelyek, la vida loca.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Puerto Banusról bővebben

—-Pink Sands Beach—-

Közel 5 kilométernyi rózsaszín homok: ezt nyújtja a Bahamák Harbour szigetén lévő Pink Sands Beach. Ide épült a Pink Sands luxusresort, egyenesen a tengerpartra. A marokkói, indiai és balinéz stíluselemeket ötvöző hotel 25 bungalója madárvédelmi övezetben van, a bungalókban tikfa bútorzat található, a fürdőszobák az óceánra néznek. Ide jár Robbin Williams, Susan Sarandon és Keith Richards nyaralni.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Képek, információk Pink Sandsről

—-Plage de Pampelonne—-

Dél-Franciaország egyik legkedveltebb strandja a St. Tropez-i Plage de Pampelonne, és nem véletlenül. Az eredetileg nudistastrand mentén rengeteg bár, étterem, kávézó, hotel és klub található, többek között a híres Clubb 55 is, amelyet az 1955-ben itt forgató Bridget Bardot (És isten megteremté a nőt) érkezésekor nyitottak meg. Ugyan a fürdőzők felénél már a topless sem dívik, aki a naturista örömöket keresi, látogasson el a közeli Plage de Tahitire, ahol sok hölgy még mindig csak a bikinialsókat veszi fel.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

St.Tropez honlapja

—-South Beach—-

Ha valaki egy legalább 100 kilométeres strandot keres, akkor Miami South Beachén találja meg. Látványnak sem utolsó, sportolási lehetőségeket és kirándulásokat illetően közel verhetetlen, nem is beszélve az ötcsillagos szállások kínálatáról. Az éjszakai élet itt reggelig tart, a világ minden tájáról található étterem, igen, még magyar is. Welcome to Miami!

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

South Beach online

—-St. Restitude—-

Korzikán sok jó strand található, a sziget 960 kilométeres partszakaszán nem nehéz ilyet találni. Ha valaki egy kicsit félreesőbb helyet keres, akkor az északnyugati partszakaszon, a fenyőfák szegélyezte St. Restitude-ben biztos nem fog csalódni. A szigetre látogatók közül sokan azt szeretik, hogy az éghajlat olaszos, a konyha franciás – a lényeg azonban a minőségen van.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Korizka honlapja

—-Wailea—-

Hawaii nélkül nem beszélhetünk tengerpartról, lévén hogy a magyar szlengben a semmittevés, boldogság netovábbját jelenti a kifejezés. A Maui szigetén lévő Wailea Beach a lehető legjobb hely erre, tengerbe bukó naplementéiről híres. A homokos strandokon lávakő sziklák merednek a tengerbe, a partszakaszon több luxusszállodának saját strandja van.

Csúcsfogyasztó: a világ legszebb strandjai 1

Wailearól még többet

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik