Élet-Stílus

Kucsera két számban is nyert a válogatón

A kajakos Kucsera Gábor egyesben és négyesben is nyert 1000 méteren a kajakosok és kenusok idei első válogatóján, Szegeden.

Utóbbi versenyben Benkő Zoltán, Kammerer Zoltán és Kadler Viktor volt a Kucsera Gábor társa, a második helyen a szám kétszeres olimpiai bajnokai, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor – kiegészülve Kökény Rolanddal – végeztek.

A párosoknál kajakban Tóth Dávid és Pauman Dániel Máté, kenuban pedig Sáfrán Mihály és Mátyás diadalmaskodott, míg a kenu egyesek döntőjét a világ- és Európa-bajnoki címvédő Vajda Attila nyerte, méghozzá nagyon magabiztosan.

Kucsera Gábor sikeres napot zárt (MTI)

Kucsera Gábor sikeres napot zárt (MTI)

A női négyesek 500 méteres – azaz olimpiai távú – versenye az immár Kovács Katalin nélkül felálló Paksy Tímea, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összeállítású kvartett sikerét hozta, másodikként Janics Natasáék hajója érkezett a célba.

A viadal a jövő csütörtökön kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs Eb-re és a június 5-től 7-ig rendezendő szegedi Vk-viadalra szelektál. Az Eb-re utazó csapatot vasárnap este hirdetik ki.

Az olaszországi regattán szakáganként további egy-egy kvóta kiharcolása a cél, de mivel azok a versenyzők, akik a tavalyi vb-n már szereztek pekingi indulási jogot az országnak, újabb kvótákat nem gyűjthetnek, ezért másokat kell indítani ezekben a számokban.

Ez alól kivétel a női K-1 500, a férfi C-2 500 és a C-1 1000 méter, ugyanis Kovács Katalin, a Kozmann György, Kolonics György duó és Vajda ötkarikás számban elért vb-címével dönthet úgy, hogy versenyezni akar az Európa-bajnokságon – a hírek szerint mindhárom egység él is ezzel a lehetőséggel.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik