Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: zene Lego-őrülteknek

Az eredetileg gyerekek készségfejlesztésére szánt Lego nagy utat tett meg: a márkanév az egyik legismertebb lett a világon, a kockás-búbos forma pedig világszerte megihlette a tervezőket, akik a legkülönfélébb használati tárgyakra ültették át azt. Így esett a Homade MP3-lejátszójával is.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Húsvétra luxustojást olcsón
Gyűrűk nem csak atomfizikusoknak
Billiárdgolyó a fülbe és az ujjra

Az egyik tipikus Lego-kocka formáját kapta a Homade zenelejátszója. A 4×2-es kockát imitáló masina ugyan nem az eredeti méretben éledt újjá MP3-lejátszóként, kapott azonban benne helyet egy SD kártya-hely, amely 2 gigabájtos memóriát képes olvasni, és egy beépített lítiumion ceruzaelem, amely 6 órás lejátszást tesz lehetővé, és ugyanennyi idő alatt tölthető fel teljesen.

Csúcsfogyasztó: zene Lego-őrülteknek 1

Az adatátvitelt 2.0-s USB-port biztosítja, magyarán a dizájnt leszámítva egy teljesen hétköznapi MP3-készülékről van szó. A 46 dolláros készüléknél a dizájn azonban minden, főleg, ha Lego-őrültekről van szó. Külön csemege a kezelők elhelyezése: ezt a kockán lévő gombokkal oldották meg. Méret: 6×3 cm, súly: 40 gramm.

Csúcsfogyasztó: zene Lego-őrülteknek 2

Az se csüggedjen, aki már elkötelezte magát az Apple MP3-készülékei mellett, de szeretne Lego-dizájnt vinni az életébe: a Homade két Lego-hangfallal is előállt. A nagyobb teljesítményű dokkolós hangfal 3 ceruzaelemmel működik, hangerőszabályzóval és mélyhang-kiemelővel van ellátva.

Csúcsfogyasztó: zene Lego-őrülteknek 3

A kisebb hangszórót akár menet közben is lehet használni, az iPod áramforrását használja, a hangerőszabályzók itt is a búbokba vannak rejtve.

Csúcsfogyasztó: zene Lego-őrülteknek 4

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik