Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: alakváltó, kosztaszító mobil a Nokiától

Többször beszámoltunk már extrém tanulmánytelefonokról, a nanotechnológiára építő Nokia Morph koncepció azonban minden eddigit felülmúl: a készülék hajtható, tekerhető, kosztaszító és színváltó. Ismerkedjünk a jövővel.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Holdséta 100 ezer forint alatt
Range Rover diszkólimuzin
Üvegbillentyűs designtelefon

A Nokia Research Center mindig is élen járt a modern technológia és ergonómikus design területén. A Cambrigde egyetemmel együtt készített tanulmánykészülékük azonban olyan anyagokkal dolgozik, olyan elképzelések megvalósítását sürgeti, hogy az még a New York-i modern művészetek múzeumának (The Museum of Modern Art – MoMA) is feltűnt. Ezért szerepel a készülék a múzeum időszakos kiállításán.

Nézze meg hogyan használható a Morph!

Nézze meg hogyan használható a Morph!

A Morph nanotechnológiával készül, anyaga öntisztító, taszítja a koszt, hajlítható, nyújtható. Átlátszó elektronikával készül, teljes érintőképernyős felület biztosítja a szövegbevitelt és a funkcióállításokat. Az átlátszó felület fényelnyelő elemeket rejt, ezek töltik az akkumulátorokat. A kutatók szerint ráadásul a Morphhoz használatos elektronika és az anyagok nemcsak kisebbek és nagyobb tudásúak, hanem olcsóbbak is lesznek a jelenlegieknél.

A készülék a mai elképzeléseinkhez képest radikális változásokról ad számot, elmesélni legjobban talán a Nokia videójával lehet:

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik