Élet-Stílus

Davigyenko fogadási csalást követett el?

A hivatásos férfi teniszezőket tömörítő szervezet (ATP) vizsgálatot indított a sopoti tornán rendezett Davigyenko-Arguello mérkőzés kapcsán. Az ATP nem zárja ki, hogy fogadási csalás történt.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A címvédő, első helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko a viadal nyolcaddöntőjében a harmadik játszmában lábsérülés miatt feladta a találkozót. Sokan sajnálták ezért az orosz teniszezőt, de a feladás körülményei több mint gyanúsak.

A brit Betfair fogadóiroda jelezte az ATP-nek, hogy az átlagosnak mondható összeg több mint tízseresét, összesen hétmillió dollárnak megfelelő összeget tettek fel erre a meccsre, és a pénz nagyobb részét – ez sem jellemző máskor – az argentin Martin Vasallo Arguello sikerére, ráadásul az első szett után, melyet az argentin 6:2-re elbukott. A fogadóiroda nem fizet a vizsgálat lezárásig.


Davigyenko fogadási csalást követett el? 1

Nyikolaj Davigyenko 4. az ATP-világranglistán (MTI/EPA)



A mérkőzésen a második játszmát Vasallo Arguello nyerte 6:3-ra, a harmadikban pedig 2:1-re vezetett, amikor az orosz teniszező jelezte, nem tudja folytatni a találkozót, ezzel ellenfele nyert. „Egyre jobban fájt a lábam, ezért romlott a teljesítményem – mondta Davigyenko. – Nem szerettem volna egy komolyabb sérülést kockáztatni, ezért adtam fel a meccset.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik