Belföld

Szoptató anyák lepték el a McDonald’sot

Egy kismamát attrocitás ért a Nyugati téri gyorsétteremben, mert négyhónapos gyerekét akarta megetetni. Tiltakozók lepték el az étteremet.

Ahogy azt már korábban megírtuk, szoptatós kismamát aláztak meg a Nyugati téri McDonald’sban, ami miatt a Jól-Lét Alapítvány flashmobot tervez pénteken 11 órára a térre. A kismama négyhónapos gyerekét akarta megetetni, még egy dolgozót is megkérdezett, szabad-e (ő rábólintott), ekkor jött oda a biztonsági őr hozzá. Miután az őr beszélt az étterem vezetőjével, visszatért, azt mondta, „ez itt nem elfogadott tevékenység” – írja az alapítvány csütörtöki közleményében. A nő panaszt írt a vezetőségnek, választ még nem kapott.

Az étterem később reagált, azt írták, éttermeikben lehetőségük van az anyáknak a szoptatásra, mivel a McDonald’s családbarát hely. Úgy tudják, az említett esetben egy éttermi dolgozó helyesen eljárva megengedte az anyának, hogy szoptasson, de aztán beavatkozott “a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr”.

A Facebookon flashmob szerveződött, rengeteg anya és gyermeke ment el tiltakozni.

A szegedma.hu cikke szerint a városban is csatlakoztak a tüntetéshez, „arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a szoptatás egy teljesen természetes dolog, főleg a legkisebbek esetében. Ugye párhónapos gyermekekről beszélünk, így nem lehet még elmagyarázni a kicsinek, hogy várjanak, amíg egy szoptatásra alkalmas helyiséget találunk. Ráadásul legtöbbször sajnos, ha van is erre lehetőség, mosdóba, mellékhelyiségbe küldik a szoptató édesanyát. Ez azonban nem higiénikus, illetve mindennemű elvárásnak alulmarad. Egy felnőtt sem szívesen fogyasztana ételt, italt egy mosdóban” – mondta az egyik flashmobozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik