Belföld

Ha Vida nem perel, Orbán elbocsátja

Ha Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke nem pereli be André Goodfriendet, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivőjét, Orbán Viktor miniszterelnök leváltja őt az adóhatóság éléről.

Orbán Viktor ezt az Országgyűlésben közölte, André Goodfriend amerikai ügyvivőt pedig felszólította: ne bújjon diplomáciai mentessége mögé, hanem „álljon ki, legyen férfi, és vállalja, amit állít”. A kormányfőt az MSZP-s Bárándy Gergely kérdezte hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések órájában az amerikai beutazási tilalom ügyében.

A miniszterelnök válaszában azt mondta, “itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át”.

Fotó: MTI

Orbán szerint az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót. “Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani” – közölte Orbán Viktor.

A plenáris ülés történéseit itt követheti. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik