Közélet

Egy nő “kipofozná” a közéletből a közmédia nemzetbiztonsági szakértőjét

"Menjünk ki, aztán intézzük el ezt egymás között.” Ezt üzente Földinek a PM társelnöke.

Szabó Tímea, a PM társelnöke elgondolkodtatónak nevezi, hogy Földi László szerint Angela Merkelnek le kellene mondania, mert nő még nem nyert háborút.

Most eltekintek azoktól a rögtön felmerülő kérdésektől, hogy milyen háború van pontosan és hol, vagy, hogy ki az a Margaret Thatcher, vagy hogy nézzük inkább azt, hogy hányszor indított el nő háborút, ha már ugye azt meg kell állítani.

Az ellenzéki politikus emlékeztet rá, hogy remekül főz, takarít, meg egy iskolás gyereket is nevel, (munkája nőként nyilván nem annyira releváns a kormánypárti férfiaknak), de szerinte belefér még idejébe, hogy kiálljon Földivel.

Menjünk ki, aztán intézzük el ezt egymás között. Rendesen, férfi a nő ellen. De addig is, amíg felkészül, “csakhalkanmondom”, hogy tekintsen már el bármilyen nyilvános szerepléstől!

Szabó Tímea, azt kéri, Földi tűnjön el a közéletből, “menjen inkább Orbánnal ultizni, nőktől csöndben rettegni, vak komondorokkal játszani, vagy amit a kőkorszakban lemaradt férfiak szoktak.

Ostoba, gyáva emberek maguk, akik állandó gyűlöletet szítva és macsó álarcuk mögé bújva próbálják leplezni, hogy képtelenek egy élhető országot teremteni, ahol csökken a szegénység, ahol nem a haverokra és stadionokra, hanem a nincstelenek felemelésére, az ápolók, pedagógusok, bölcsődei dogozók fizetésére költjük a közvagyont. Na mikor és hol legyen, László?

A PM politikusa arra reagált, hogy az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója azt mondta, nem a háború klasszikus értelmében, de “Európát megtámadták”, a német kancellárnak le kellene mondania. Európa jelenlegi vezetője, Angela Merkel. Teljesen alkalmas is a kontinens vezetésére, de – kérdezte Földi – “mikor nyert meg háborút egy nő?”. Ilyen helyzetekben, mint a mostani, lehetőleg érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat kell adni – mondta a szakértő a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában. Szerinte Merkel a gátja az egységes, “a védelem logikája” szerinti koncepció kialakításának, le kellene mondania, hogy így védje Európát és Németországot.

A Magyar Liberális Párt történelemből oktatta Földit, akit “kormányközeli nemzetbiztonsági szakértőnek” titulált. A példák:

1. I. Erzsébet 1588-ban győzedelmeskedett a spanyol armada felett és tette Angliát több száz évre a tengerek egyeduralkodójává.

2. II. Katalin 1774-ben tudta legyőzni az oszmán birodalmat, aminek következtében óriási területekkel növekedett az orosz birodalom.

3. Indira Gandhi 1971-ben győzött a III. indiai-pakisztáni háborúban.

4. Golda Meir  Izraelt vezette győzelemre az 1973-as yom kippuri háborúban.

5. Margaret Thatcher kormánya egy férfiak vezette katonai hunta felett 1982-ben győzni tudott a Falkland-szigeteknél.

Az ellenzéki párt emlékeztet rá, hogy ezen események mindegyikét tudnia kell egy középiskolásnak, és bár “számos női vezető vitte országának hadseregét győzelemre”, Európának és a világnak békére van szüksége. A konfliktust kereső és gerjesztő vezetők és szakértők helyett olyanokra van szükség, akik a háborús logika-retorika helyett a béke és megegyezés útját keresik, elítélik a  háborús konfliktusok legfőbb eredőjét: a megkülönböztetést ember és ember között vallási, származási, vagy akár nemi alapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik