A kávé fogyasztásával kapcsolatban körülbelül hetente kiderül egy-egy izgalmas újdonság: hogy mennyit fogyaszthatunk belőle naponta, hogy tényleg kiszárít-e, hogy célszerű-e este is inni – és így tovább.
Most már azt is tudjuk, hogy aki ízesítés nélkül issza, az pszichopata.
Jó, ez így, ebben a formában nyilván nem igaz, de egy nemrég publikált kutatás összefüggésbe hozta a kávé ízét a lehető legrosszabb személyiségjegyekkel. Most pedig a részletek: az Appetite folyóiratban megjelent tanulmány szerint az innsbrucki egyetem szakemberei előbb 500 főn, majd újabb 450 ember bevonásával végeztek kutatást.
Először is édes-sós-savanyú-keserű ételeket kellett osztályozniuk, majd pedig kitöltöttek olyan teszteket, amelyekből kiderült, mennyire jellemző rájuk az agresszió, a szadizmus, a nárcisztikus vonások, a neurotikus vagy épp a pszichopata viselkedés.
Na, és a lényeg: az jött ki, hogy azokra, akik a keserű ízre buknak (helló, sörkedvelők!), sokkal jellemzőbbek a fentebb felsorolt – azon belül is leginkább a pszichopata és a szadista – személyiségjegyek.
Erre inni kell.