Foci

Pillanatok alatt sokkolták Argentínát, Brazília is beleszaladt a pofonba

Elrajtolt a 2018-as foci-vb dél-amerikai selejtezője, két vaskos meglepetés is jutott az első játéknapra.

Még csak most kezdődtek a 2018-as labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezői, máris van miről beszélni. Például a 2014-es vb-ezüstérmes argentinok a sérült Lionel Messi távollétében otthon kaptak ki 2-0-ra Ecuadortól. A vendégek a hajrára tartogatták a meglepetést, ugyanis a 81., majd a 82. percben találtak be, ezzel el is döntve a meccset.

Türelmetlenül játszottunk és igen, Messi is hiányzott a pályáról

– mondta Lucas Biglia a lefújás után. Az argentinok dolgát az is nehezítette, hogy Sergio Agüerót az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A másik dél-amerikai futballnagyhatalom, Brazília is vereséggel kezdte a selejtezősorozatot, a selecao a friss Copa América-győztes Chile vendégeként hasalt el. Ezen az összecsapáson is az utolsó 20 percre maradt a döntés, Vargas és Alexis Sánchez talált be a végig aktívabb hazaiak részéről. Chile legutóbb 2000-ben győzte le vb-selejtezőn Brazíliát.

A brazilok is nélkülözték legnagyobb sztárjukat, Neymar ugyanis eltiltását töltötte. Kedden, a Venezuela elleni hazai mérkőzésen már ő is hadra fogható lesz, akkor javíthatnak a brazilok.

Ami a többi mérkőzést illeti: Uruguay két védő által jegyzett találattal nyert 2-0-ra Bolíviában, Kolumbia Peru ellen diadalmaskodott hasonló arányban, Paraguay pedig Venezuelából hozta el a három pontot.

Eredmények – vb-selejtező, Dél-Amerika

Chile –Brazília 2-0 (0-0)

Argentína – Ecuador 0-2 (0-2)

Bolívia – Uruguay 0-2 (0-1)

Kolumbia – Peru 2-0 (1-0)

Venezuela – Paraguay 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik