Belföld

18 évet kapott a combinós gyilkos

A délben kihirdetett ítélet szerint, A. Áron Gergelyt többszörös visszaesőként, halmazati büntetèsként 18 évi fegyházbüntetést kapott Póta Péter bírói tanácsától elsőfokon, írja a Bors. A férfi volt az, aki korábban a 4-6-os villamos elé rúgott egy idős nőt a Budai hídfőnél.

A férfi feltételes szabadságra sem bocsátható, 10 évre a közügyektől is eltiltottàk. Az indoklás szerint a 42 éves férfi tiszta elmeállapotban rúgta meg a 74 éves asszonyt, aki 2014. augusztus 1-jén meghalt.

Magamat ismerve, kizárt, hogy valakit szándékosan a villamos elé rúgjak. Vagy nem láttam, hogy jön a villamos, vagy fogalmam sincs, mi történt. Azt hittem, legfeljebb garázdaságot követek majd el a rúgással.

Ezt mondta a férfi azokra a tanúvallomásokra, amik szerint a rúgás szándékos volt. A férfi korábban azt mondta, a nő azzal idegesítette fel, hogy mindenki elé furakodva próbált feljutni a villamosra. A tanúk szerint viszont ilyesmi nem történt, a férfi zavartan viselkedett már a rúgás előtt is, a rúgás pillanatában pedig azt látták, vigyorog.

A. Áron frissen borotválva, látszólag pihenten, de sápadtan érkezett a tàrgyalásra, egyetlen bv-őr társaságában, írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik