Sport

Ez a világbajnokság cudarul kezdődött számunkra

Három éremesélyesünk is szőnyegre lépett a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságának hétfői nyitónapján, de egyikük sem ért el értékelhető eredményt.

A 80 kilóban tavaly Eb- és vb-győztes Bácsi Péter – aki két győzelem után az orosz olimpiai bajnok Roman Vlaszovtól kapott ki a nyolcaddöntőben, de a vigaszágon remekül kezdte az Arszen Dzsulfalakjan elleni csatáját.

Egy perc sem telt el, amikor gyönyörű válldobással 4-0-ás előnyhöz jutott, majd a folytatásban is aktívan birkózott. Elég volt azonban egy pillanatnyi kihagyás, ellenfele villámgyorsan mögé került, majd kétszer is megpörgette. 7-4-lett a vége.

“Nagyon nehéz mit mondani. Egy ilyen szintű versenyzőnek mint Peti egyszerűen nem lehet 4-0-ás előnyt leadni” – mondta dühösen Struhács György szövetségi kapitány.

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás litván és svéd ellenfelekkel szemben aratott sikereit követően az örmény Migran Arutyunyannal csapott össze a nyolc közé kerülésért.

A pihenőig csak gyömöszölték egymást a felek, azonban a szünet után az örmény két szép pörgetéssel 4-0-ás előnyhöz jutott. Lőrincz egy intéssel szerzett ugyan egy pontot, de végül 4-1-es vereséget szenvedett.

A 2009-es világbajnok Kiss Balázs a török Cenk Ildemtől kapott ki az első meccsén és mivel ellenfele nem jutott be a döntőbe, a vigaszágon sem maradt számára remény, így ő is helyezetlen maradt.

Az olimpiai kvótához az első hatban kell végezni a vb-n, azaz az első napot riói kvalifikáció nélkül zárta a magyar csapat.

Kedden Krasznai Máté (59 kg), Korpási Bálint (71 kg), Szabó László (80 kg) és Lám Bálint (130 kg) lesz érdekelt a világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik