Mobil

IFA 2015: dupla szelfikamerás új mobilt nyomkodtunk

IFA 2015: dupla szelfikamerás új mobilt nyomkodtunk

A Lenovo bemutatta első két szelfikamerás okostelefonját, az általunk Berlinben körbefotózott Vibe S1-et.

A Lenovo Vibe S1 egy igazán egyedi okostelefon, köszonhetően a két szelfikamerájának: a 8 megapixeles fő előlapi kamera készíti a legélesebb fotókat, míg a 2 megapixeles második kamera elemzi a mélységélességet annak érdekében, hogy utánozza az emberi kétszemes látást. A két kamera párhuzamosan működik, hogy új, izgalmas szelfikészítési lehetőségeket teremtsen a kreatív fotósok számára.

P1000941_resize

Miután a mobil elkészítette a szelfit mindkét kamerával, többféle lehetőségünk van a szelfi módosítására a beépített képszerkesztő eszközök segítségével. A “blur” segítségével bárhová fókuszálhatunk a szelfin (legfeljebb 3 fókuszsíkig) a “bokeh” effekt hozzáadásával stilizálhatjuk a hátteret, vagy megszabadulhatunk egy zavaró képrészlettől. A “Cut Out”-tal embereket vághatunk ki a képről és helyezhetünk át egy másik fotóba. A Vibe S1-re feltöltött vagy az internetről letöltött képeket, valamint  a Vibe S1 hátsó kamerájával készített felvételeket használhatjuk erre a célra. Nem számít, hogy hol készült a szelfi, a rajta lévő ember könnyen áthelyezhető például az Eiffel torony vagy a Taj Mahal elé.

P1000937_resize

Immár éjszaka vagy gyenge fényviszonyok között is készíthetők szelfik a Vibe S1 előlapi kamerájába épített BSI szenzor segítségével, amely javítja a sötétedés után kattintott szelfik fényességét és minőségét. És egy igazi szelfi-őrült számára az élmény nem lehet teljes a Vibe Xtension csatlakoztatható szelfivaku nélkül, amely természetesebb színtónust ad a gyenge fényviszonyok között készült szelfiknek, és lehetővé teszi akár 100 tökéletes felvétel elkészítését egyetlen feltöltéssel. A hátsó kamera egyébként fázisérzékelő autofókusszal büszkélkedhet, amely jelentősen növeli a fókuszálás sebességét.

P1000935_resize

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülék előlapját egy 5 colos képátlójú Full HD érintőkijelző uralja, a megfelelő számítási teljesítményre pedig egy nyolcmagos és 64 bites MediaTek chipset jelent garanciát. A RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető. Említést érdemel továbbá a dupla SIM-slot, a villámgyors LTE mobilnet, a 2420 mAh kapacitáső akkumulátor, illetve az FM-rádió. A 299 dolláros (84 ezer forint) Lenovo Vibe S1 két színben – gyöngyfehérben és éjkékben – lesz elérhető. A forgalmazás november elején kezdődik majd meg.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságairól a helyszínről számolunk be – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatja.

P1000939_resize
P1000932_resize
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik