Sport

Deutsch Tamás javasolta, a Paralimpiai Bizottság kifizette az elnök végtörlesztését

Gömöri Zsolt (Array)
Gömöri Zsolt (Array)

Gömöri Zsoltot három millió forintos lakáshitelének felszámolásában támogatta a szervezet elnöksége. 

Az RTL Híradó birtokába jutott dokumentumok szerint Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, devizahitelének végtörlesztéséhez kapott 2012-ben támogatást a saját maga vezette szervezettől. A három millió forintos extra juttatásra, amelyet nem kellett visszafizetnie, Deutsch Tamás, a Paralimpiai Bizottság alelnöke tett javaslatot, amelyet az elnökség elfogadott. 

Az elnökön kívül még egy munkatársa kapott vissza nem térítendő támogatást, ketten pedig kamatmentes hitelhez jutottak, így a szervezet összes, azaz mind a négy alkalmazottját támogatta valamilyen formában. A Magyar Paralimpiai Bizottság alapvetően állami támogatásokból tartja fent magát, finanszírozza a versenyzők utazásait és látja el őket a szükséges felszerelésekkel, de elnök és az alelnök szerint nem ebből állami pénzből, hanem a szponzori adományokból és más bevételeikből költöttek a végtörlesztésre. A Felügyelő Bizottság szerint szabályosan és etikusan. Ennek ellenére az elnök utasította a Felügyelő Bizottságot, hogy az összes iratot újra vizsgálja át.

A jogszabályok lehetővé teszik azt, hogy bármely munkáltató vissza nem térítendő, vagy kamatmentes támogatást nyújtson alkalmazottainak. Vélemény?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik