Foci

Már most annyiszor kikapott a Vidi, mint tavaly 29 forduló alatt

juhasz-roland(650x433).jpg (Array)
juhasz-roland(650x433).jpg (Array)

A címvédő Videoton kikapott hazai pályán a Szombathelyi Haladástól a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A találkozó elején azonnal támadólag lépett fel a Videoton, sokkal többet birtokolta a labdát. A Haladás zártan védekezett, kontrákból próbált a hazai kapu előtt veszélyt teremteni. Néhány alkalommal sikerült is, ezeknél Danilovicnak kellett bravúrt bemutatnia. A székesfehérvári gárda ziccerek sokaságát dolgozta ki az első félidőben, de vagy elrontotta befejezést, vagy Király védett nagyszerűen.

 Fotó: vidi.hu

Fordulást követően gyorsan megszerezte a vezetést a Haladás: Juhász Roland egy beívelést követően a saját kapujába fejelt. A Videoton francia edzője kettős cserével reagált a kialakult helyzetre. A gól láthatóan megfogta a fehérváriakat, mert a vendégeknek a folytatásban több lehetőségük is volt előnyük növelésére. A találkozó végéhez közeledve elkeseredetten küzdött az egyenlítésért a Videoton, de Király bravúrok sokaságát mutatta be a vendégkapunál.

A Haladás végül elvitte a három pontot Székesfehérvárról, miközben a bajnokcsapatnak sem pontja, sem lőtt gólja nincsen még az idényben.

Érdekesség, hogy a 2014/15-ös szezonban az utolsó előtti fordulóig mindössze kétszer kapott ki a Vidit, illetve az utolsó meccsen a Fradi ellen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló:

PVideoton FC-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 1598 néző, v.: Solymosi

gólszerző: Juhász R. (49., öngól)

sárga lap: Maréval (82.), Soumah (92.), illetve Bosnjak (42.), Nagy P. (71.), S. Wils (76.), Martínez (88.)
    
Videoton: 
Danilovic – Heffler T., Juhász R., Vinícius, Maréval – Simon Á. (Fejes, 46.) – Koltai, Pátkai, Kovács I., Oliveira (Gyurcsó, 55.) – Ivanovszki (Soumah, 55.)
    
Haladás: 
Király – Schimmer, Jagodics, S. Wils, Bosnjak – Nagy P., Iszlai, Batarelo (T. Wils, 57.) – Ugrai (Gosztonyi, 77.), Martínez, Medgyes (Németh M., 66.)

A Paks 4-0-s győzelmet aratott újonc vendége, az így két vereséggel rajtoló Békéscsaba felett.

A rekkenő hőség ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és első komolyabb lehetőségüket gólra váltva megszerezték a vezetést. A bekapott gól kissé megfogta az újoncot, de vezetése birtokában a Paks sem diktált óriási tempót, azaz kissé visszaesett a színvonal. A szünetig meddő mezőnyfölényben játszott a zöld-fehér gárda.

A folytatásban sem változott a játék képe, a paksiak irányítottak, a vendégek pedig többnyire védekeztek, igaz így is akadt egyenlítési lehetőségük. A hazaiak aztán Gévay Zsolt második találatával eldöntötték a három pont sorsát. A

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló:

Paksi FC-Békéscsaba 4-0 (1-0)
Paks, 1500 néző, v.: Erdős

gólszerző: Gévay (9., 73.), Balázs Zs. (80.), Szakály D. (91., 11-esből)

sárga lap: Korudzsijev (86.), Szalai D. (91.)

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kesztyűs, Kecskés (Szakály D., 78.), Bertus – Könyves (Balázs Zs., 78.), Fröhlich (Kővári, 62.), Bartha

Békéscsaba: Mursits – Bényei, Balog Zs., Bagi, Koszó, Guaru (Szalai D., 79.) – Spitzmüller, Laczkó, Korudzsijev – Birtalan (Punosevac, 60.), Viczián (Szilágyi P., 82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik