Light

Klapka nem hallgat az orvosokra

Ha kell, pizsamában is elszökik otthonról a munkába, pedig két hét pihenésre lenne szüksége.

A 86 éves Klapka Györgyöt néhány napja operálták, rendszeressé váló panaszai miatt szívritmus-szabályozót kapott. Egy ilyen műtét után ajánlott két hétig otthon lábadozni, de őt nem érdekli az orvosi utasítás és a felesége szava sem.

“Tizenegykor jöttem ki a kórházból, és aznap már nem mentem dolgozni – legyint nevetve. – Nyolc hosszú órát itthon maradtam, csak aztán indultam el. Nagy kötést tettek rám, amit szégyelltem, ezért nem mentem be rögtön az üzletbe. Már azt sem értettem, hogyha szerdán operálnak, miért csak csütörtökön engednek ki a kórházból. Az orvos két hét pihenőt tanácsolt, az az én olvasatomban két óra. A feleségem nagyon mérges rám ilyenkor. Eldugja a cipőmet, a ruhámat és veszekszik velem. Még jó, hogy nem ver meg fakanállal, ahogy anyám gyerekkoromban! De akármit is csinál, akkor is elmegyek dolgozni. Hakell, pizsamában. Ebből állt az egész életem, bármit dolgozom, nekem örömet okoz. Ma is annyit megyek, amitől egy húsz éves is elfáradna” – mondta a Borsnak Klapka.

Klapkáné Kiss Mari huszonhat éve még nem értette, de mára kiismerte az urát. Az orvos neki mondja el az utasításait, mert tudja, hogy férje úgysem tartja be. Hiába a ruhadugdosás is, lassan bele kell törődnie a helyzetbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik