Belföld

Kívül-belül megújult a székkutasi sportcentrum

A csarnok, a sportpálya, az öltőzők, a konditerem is gyönyörű lett.

Annyira új szaga van Székkutas régi-új de teljesen felújított sportközpontjának, amilyen legutóbb talán csak építésekor a 60-es, 70-es években volt. A 90 milliós keretre két helyi civil szerezet pályázott sikeresen, és alig fél év alatt készültek el.

A csarnok már négy éve használhatatlan volt, a testnevelés órákat a szemközti művelődési házban tartották – mely szintén épp megújul – teteje beázott, fűtése korszerűtlen volt. Az öltözők a 80-as éveket idézték, a futópályát felverte a gaz.

Mára ez a múlté, szinte az utolsó csavarig kicseréltek mindent. Kardio és konditerem, korszerű öltözők kerültek az épületbe, megújult a pálya és a futókör is, de egy játszóteret is kapott a telep. A gyepet is hamarosan kicserélik, vakondhálókat raknak le, és úgy egyenletes pázsitot kap a székkutasi sporttelep.

Az átadás jeles napját egészség és sportnappal üdvözölték Székkutason. Kora reggel közel 50-en futottak a település utcáin, majd a pályán egy sereg sportesemény kezdődött. Tánc, mozgás, harcművészet, vívás mutatkozott be a napon.

Az ünnepélyes átadón Szél István polgármester mellett beszédet mondott Lázár János országgyűlési képviselő, aki kiemelte egy ekkor a település büszke lehet hogy ilyen sportlétesítménye van és büszke lehet sportjára is. Az államtitkár ezután kezdőrúgást is végzett az U19-esek szombati mérkőzésén.

A napon készült további 100 fotót itt, a Vásárhely24 facebook oldalán talál!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik