Élet-Stílus

Brit szerelmi háromszög Magyarországon

Benedict Cumberbatch (Benedict Cumberbatch)
Benedict Cumberbatch (Benedict Cumberbatch)

Az angoloknál klasszikusnak számító Parade's End című regény Magyarországon is megjelenik.

A Ford Madox Ford regényéből készült filmsorozat tavaly nyár végén került képernyőre, és itthon is leadták Az utolsó angol úriember címmel.

A történet az 1900-as évek elejére repít minket vissza. Egy szerelmi háromszögről szól, melynek főszereplője egy konzervatív arisztokrata férfi, egy gonosz feleség és egy szüfrazsett lány. Az első világháborút is magában foglaló, angol környezetben játszódó regény arról a fajta változásról szól, amely az 1910-es években érte az embereket.

A sorozat főszereplője a Sherlockból ismert Benedict Cumberbatch, a Vasember 3-ban feltűnő Rebecca Hall és az ausztrál származású Adelaide Clemens. A mindössze 5 részes mini sorozatnak szépszámú rajongótábora lett idehaza is, és összefogva egyből a könyv magyar megjelenéséért kezdtek harcba. A kiadók ajtaján való kopogtatás pedig eredményes lett.

Az utolsó angol úriemberről szóló történet Ford Madox Ford tollából származik. Idehaza már megjelent tőle egy regény, A jó katona. Másik nagyregénye, a közel 900 oldalas Parade’s End először négy részletben jelent meg, és nálunk is ebben a formában lesz elérhető. Annyit elárulhatunk, hogy a fordító, Bujdosó István már dolgozik rajta.

A rajongók már számolják a napokat, és reménykednek benne, hogy még ebben az évben a kezükben foghatják a nagyregény első részét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik