Belföld

Czomba: „Bízom benne, hogy a megszűnt állásokat orvosolják a pályázatok”

A Nemzetgazdasági Minisztérium februárban kiírt pályázata elérte célját – jelentette ki Czomba Sándor Szegeden, aki az egyik nyertes céget nézte meg.

A foglalkoztatásért felelős államtitkár azt mondta: a tárca februári pályázata különböző fejlesztésekre kínál megoldásokat. Czomba Sándor azt is hozzátette: a magyar kormány egyik legfontosabb feladata, hogy jövőre olyan hazai és uniós beruházásösztönző forrásokat találjon, amelyek kimozdíthatják a holtpontról az építőipart, ahol az elmúlt években húszezer állás szűnt meg, de szerinte ezt a problémát orvosolják az ilyen pályázati lehetőségek. „Bízom benne, hogy mindazon erőfeszítések, melyek megmutatkoztak, sikeresek lesznek” – mondta az államtitkár.

Orvosné Bánvölgyi Éva, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának általános igazgatóhelyettese arról számolt be, a megyéből összesen 750 pályázat érkezett be a munkaügyi központokhoz, ebből 62 pályázatot fogadtak be, ezek közül 57 cég nyert összesen több mint félmilliárd forintot, aminek segítségével Csongrád megyében 268 új munkahely jön létre a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál.

Az államtitkár által meglátogatott egyetlen szegedi nyertes a teljesen magyar tulajdonú, építőipari tevékenységgel foglalkozó Clean Star Complex Kft. A cég ügyvezetője elmondta: az elnyert 38 milliós támogatásnak köszönhetően a jelenlegi 34 fős létszám megtartása mellett újabb 20 munkavállaló felvételére nyílik lehetőségük. Varga Róbert azt is hozzátette: a cég technikai és gépállományát is fejlesztik. A pályázati feltételek alapján egyébként a támogatott munkáltatóknak a szerződéskötés után tervezett beruházásukat legkésőbb november végéig be kell fejezniük, és az ezt követő 90 napon belül a többletlétszámot el kell érniük.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik