Belföld

Több mint négyezer sikeres uniós pályázat a Közép-dunántúli régióban

Petyko-Zoltan(960x640).jpg (Petykó Zoltán nfü)
Petyko-Zoltan(960x640).jpg (Petykó Zoltán nfü)

4300 pályázatot ítéltek támogatásra érdemesnek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szakmai konferenciáján kedden, Székesfehérváron, Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke hangsúlyozta, az uniós fejlesztési ciklusból már csak másfél év van hátra, és több mint ötezer milliárd forint vár arra, hogy magyar projektre lehívják. Emlékeztetett: az NFÜ vezetősége 2011-ben jelentős változásokat javasolt a pályáztatási rendszerben, kezdeményezte a szabályozói környezet hatékonyabbá tételét, és saját tevékenységének középpontjába a kifizetések felgyorsítását és a megakadt pályázatok kezelését tette.

Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, az Új Széchenyi Terv másfél éve alatt a régióba 1416 milliárd forint érkezett turisztikai fejlesztésekre, és hétmilliárd a közlekedés fejlesztésére. A régió vállalkozásai számára az ÚSZT vállalkozásfejlesztési program keretében 5809 milliárd forintot ítéltek oda.

Veszprém megyében a támogatott projektek száma 1601, értékben ez 132 milliárd forintot jelent. Komárom-Esztergom megyében 1124 támogatott fejlesztésre több mint 92 milliárd forint jut. Fejér megyében a támogatott projektek száma 1594, ezzel 291 milliárd forint érkezik a térségbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik