Belföld

Már épül a körforgalom Adyvárosban

Több éves terv egy körforgalom kiépítése a győri városrészben. A 80 millió forint értékű fejlesztés a napokban startolt el.

A vízvezetékcserével egy időben kezdődött el a beruházás Adyvárosban, egészen pontosan a Földes Gábor utca-Kodály Zoltán utca találkozásánál. A balesetveszélyes, forgalmas csomópontban az erre közlekedők régóta egy körforgalom kialakítására várnak, ez valósulhat most meg, az önkormányzat idei, úthálózat-fejlesztési programjának szerves részeként. „Az építkezés a Kuopio park ágnál indult el, jelenleg a meglévő szegélyeket és járdákat bontják a kivitelezők, hiszen a körforgalomnak jóval nagyobb helyigénye van a mostani csomópontnál. Ezt követően a posta előtti szakasznál folytatódnak a munkálatok, illetve ezzel párhuzamosan az új közvilágítási hálózat nyomvonalát is kialakítják a szakemberek” – mondta portálunknak Máthé-Tóth Péter, a város útkezelő szervezetének sajtószóvivője.

A beruházás idején terelésre és forgalomkorlátozásra is számíthatnak a területen autóval, kerékpárral, vagy éppen gyalogosan közlekedők. „440 tonna aszfaltot dolgoznak el a szakaszon, de 1400 méter hosszú szegélykő beépítésére is sor kerül. Nagyobb korlátozásra csak a körpálya aszfaltozásakor kell számítani, előzetes tervek szerint ez szeptemberben várható, a hónap végére pedig teljesen elkészülhet az új csomópont, ami a középszigeten egy fénytoronnyal is gazdagodik majd” – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik