Sport

Áldatlan állapotok a neves kajakiskolában

kőbán rita (kőbán rita, )
kőbán rita (kőbán rita, )

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk trénernek állt. Azt talán ő sem gondolta, hogy ennyi problémával kell majd megküzdenie új szerepkörében.

Az MTK népszigeti bázisán már jó ideje rossz a fűtésrendszer, s Kőbán Rita elmondása szerint a villanyt is neki kellett megszerelnie, különben vaksötétben bóklásztak volna gyermekei – írja a blikk.hu.

“Nagyon vegyes a fiatal társaság összetétele, hiszen vannak, akik más sportágból érkeztek, de akadnak olyan régi kajakosok is, akik kifejezetten miattam csatlakoztak hozzánk” – mondta Kőbán, aki visszavonulása után elpártolt a sportágtól, s inkább a lovak, a lovaglás szerelmese lett. – “Valamennyiükben azt próbálom tudatosítani, hogy tőlem minden támogatást megkapnak, de helyettük semmilyen munkát nem végezhetek el.”

Rossz körülmények közt zajlanak a Kőbán által vezényelt edzések
Fotó: MTI

Az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai olimpia aranyérmesének az eredeti terv szerint kizárólag más sportágból érkezőkkel, azaz „sportágváltókkal” kellene foglalkoznia, de az élet felülírta a kigondolt forgatókönyvet. A dunai árvíz miatt nem jött össze úgy a csapat, ahogy szerették volna.

“Ez a téli időszak nem kedvez nekünk, könnyebb kajakosokat toborozni tavasszal vagy nyáron. Így nagyon remélem, hogy jövőre már népesebb lesz a csapatom, az lenne az ideális, ha tizen-tizenketten tartoznának hozzám. Én elsősorban a 14-16 éves korosztályra számítok, náluk még nem késő a sportágváltás” – fejezte be mondandóját a 48 esztendős edző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik