Belföld

Elindult a 2013-ban születő székesfehérvári babák honlapja

Fehérvár köszönti az Emlékév gyermekeit.

A városi honlap egy új aloldalán találkozhatnak a 2013-as Szent István Emlékév legifjabb fehérvári polgárai. Egyrészt online albumként működik, másrészt hírekkel, hasznos információkkal igyekszik ellátni 2013 kismamáit, apukáit. A még körvonalazódó tervek szerint a „babaalbumnak” közterületi folytatása is lehet, kellő igény esetén valahol a Belvárosban maradandó emléket is állítva az esztendő fehérvári újszülöttjeinek…

„Határozott szándékunk – mondta Cser-Palkovics András polgármester –, hogy 2013 olyan maradandó élményeket, eseményeket, alkotásokat hozzon a város lakóinak, amelyekre évtizedek múltán is emlékezni fognak. De tudjuk, hogy az egyes ember életében semmi még csak a közelébe sem érhet egy gyermek érkezésének, ezért ezzel nem is akarunk konkurálni, inkább csatlakozunk polgáraink öröméhez. Ezért hoztuk létre ezt az oldalt, ahol a büszke szülők, akiknek 2013-ban születik meg a gyermekük és akit Fehérváron anyakönyveznek, közzétehetik a baba képét.”

Az oldal persze nem csupán egy exkluzív babaalbum lesz, hanem a szerkesztők igyekeznek majd hasznos információkkal, linkekkel ellátni a friss szülőket, segíteni nekik az első idők esetleges nehézségeiben. Ha már „beindult az üzlet”, az interaktivitás és a személyes kapcsolatok kialakítása érdekében közösségi oldallal is kiegészítjük a weboldalt.

Az oldalra a szülők – esetleg a nagyszülők – regisztrálhatnak és tölthetnek fel fotót, ami az albumban – és ha majd a közterületi megjelenésre is sor kerül – az emléktáblán megjelenik.

„Van már egy igen színvonalas Játékmúzeumunk, egyedülálló babagyűjteménnyel. Miért ne lehetne hát egy olyan hely, ahol maga a gyerek a fő attrakció?”– folytatta a polgármester. “Minden város erejét a lakói adják, a generációk egymást követő sora. Ha erős, a történelmére és a történetére büszke várost építünk, történetünkbe be kell ágyaznunk minden korosztályt. Úgy vélem, egy efféle gesztus a legifjabb, legtöbb ígéretet hordozó fehérváriak irányába, teljesen helyénvaló.”

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy az internetes megjelenésen, a másutt is felbukkanó bannereken kívül a honlap létezéséről az Anyakönyvi Iroda segítségével, továbbá rendelőkben, gyermekintézményekben elhelyezett kisplakátokról kaphatnak információt az érdekeltek.

Bár az elképzelések még csak körvonalazódnak, elképzelhető, hogy az albumba regisztráltak kisebb értékű, exkluzív szóróajándékokhoz – matricákhoz, apróbb „Az Emlékév Gyermekei” tárgyakhoz – is jutnak majd a kezdeményezés által.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik