Belföld

Kánikulával indul a vakáció

Kanikula(960x640)(3).jpg (kánikula)
Kanikula(960x640)(3).jpg (kánikula)

Igazi nyári idő köszönt be, a jövő hét elején már hőség lesz.

Ma a gomoly- és a fátyolfelhők mellett alapvetően napos idő várható, legfeljebb a Tiszántúlon lesz erőteljesebb a felhőképződés, és ott számíthatunk néhol záporra, esetleg zivatarra. A Zemplénben és az Észak-Alföldön a déli órákig még olykor erős lesz az északkeleti szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között várható.

Pénteken napos idő várható, a gomolyfelhő-képződésből északnyugaton lehet egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A Balaton Siófoknál 19 fokos, de hamar kellemes hőmérsékletűvé melegszik majd, hiszen a jövő hét első felében országos hőség, helyenként már forróság valószínű, egyes helyeken 34-36 fokos csúcsértékkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik