Belföld

Sztárok mentek szembe az üzemanyagárakkal

Sztárok osztogattak ingyenüzemanyagot az elmúlt egy hónapban. Ungvári Miklós, Nagy Adri, Sipos Tomi, Dombóvári István és Varga Viktor összesen 547 liternyi üzemanyaggal tankolták meg azon autókat, amelyek elsőként érkeztek az új, magyar tulajdonú benzinkúthálózat állomásainak megnyitóira. Öt vidéki nagyvárosban vágták át a nemzeti színű szalagot, a szélvédőket modellek tisztították.

Az elmúlt hetekben Cegléden, Baján, Salgótarjánban, Sátoraljaújhelyen és Békéscsabán nyitott kutat a magyar Hunoil hálózat, minden egyes állomásán nagy figyelmet keltve – köszönhetően az ingyen üzemanyagnak, az adott sztárnak és – nem utolsó sorban – a dekoratív lányoknak! A hivatalos kútavatásokon az adott város képviselői ismert embereknek adták át a szót és egyben a töltőpisztolyokat is.

Cegléden Ungvári Miklós Olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó elárulta, a lóerők szerelmese – minden értelemben: „A nagymotortól kezdve a személygépkocsin át a kamionig szinte mindenre van jogosítványom, de motorozni szeretek a legjobban, illetve amint időm engedi, rögtön lóra pattanok.”

A bajai megnyitón a megyei születésű Nagy Adri elmesélte, éppen most vette élete első KRESZ óráit: „Az elmúlt másfél évben folyamatosan ingáztam a különböző távolsági járatokkal, most azonban eldöntöttem, hogy jogosítványt szerzek”.

Az Irigy Hónaljmirigy Sipos Tomija Salgótarjánban tankolt autókat, és elmesélt egy, a városhoz kötődő sztorit: „Turnéztunk a zenekarral és télvíz idején értünk Salgótarjánba. Sikerült megtalálnunk a város egyetlen letakarítatlan útszakaszát. Azért, hogy kiássuk magunkat a hó fogságából, a gitárunkat kellett beáldoznunk”.

Dombóvári István a sátoraljaújhelyi Hunoil avatásán mesélte el, hogy neki pont a tömegközlekedés a lételeme, hiszen az ott hallott történetek kiváló alapanyagul szolgálhatnak egy következő fellépésre: „Előfordult már, hogy a buszon utazva hallottam két embert azon tanakodni, hogy ismerősnek tűnök nekik a televízióból – de aztán lebeszélték magukat, mondván, aki a képernyőn szerepel, az biztosan autóval jár”.

A Békéscsabán nevelkedett Varga Viktor már gyermekkora óta motorozik. „Kilenc kétkerekűnk volt otthon, egyszer azonban úgy elestem a legnagyobbal, hogy kórházba kerültem. Amíg én benn feküdtem, addig édesapám eladta az összes járgányt” – emlékezett vissza az énekes. Az új töltőállomások városonként hat-nyolc helyi lakosnak biztosítanak munkahelyet, és a sornak még nincs vége, hiszen a közeljövőben további hat kút megnyitását tervezik– itt a leggyorsabbak szintén ingyen tankolhatják majd tele autóikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik