Belföld

Felfordult a világ a győri színházban

30 éve nem volt példa olyan nagymértékű felújításra a teátrum forgószínpadán, mint amelyet az idei nyári szünetben elvégeznek a szakemberek. A kivitelezést 48 millió forintból az Ipartechnika Menedzser Kft. valósítja meg.

A néző talán el sem hinné, mi zajlik a színházi szünidőben a vasfüggöny mögött. Bár a színészek sem pihennek, hiszen Szegeden a Jekyll és Hyde gigaprodukcióval lépnek fel, azért azoknak sem egyszerű a dolguk, akik a több mint három évtizedes teátrum forgószínpadának renoválásában segédkeznek. A színpad egyik oldalán felszedett deszkák sorakoznak, a tér pedig ezekben a napokban nem az előadásoktól, hanem a munkagépektől hangos. A beruházás munkálatait közbeszerzési eljárás keretében nyerte el az Ipartechnika Menedzser Kft., a cég három alvállalkozóval együtt végzi a szerződésben vállalt átalakításokat.

„Egy nagyon jelentős műszaki beruházás ez, hiszen gépészeti és villamos felújítást is jelent, de megújul a teljes padlószerkezet is. Egy komoly kerékrendszer működik a deszkák alatt, 66 keréken gördül az egész szerkezet, a forgószínpad pedig külön kerékrendszerrel rendelkezik, itt az összes csapágyat ki kell cserélnünk. Az úgynevezett kocsikat is állíthatóvá kell tennünk, hogy ha a későbbiekben kopik a színpad padlózata, akkor annak függvényében ezeket is tudják majd igazítani. Emellett egy vezérlésfelújítást is elvégzünk a következő hetekben, mégpedig a forgószínpad és a játékfüggöny vezérlésének karbantartását” – mondta Miklósy Lajos, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója.

Az Ipartechnika csapata nem kisebb feladatot vállalt, mint azt, hogy két hónap alatt teljesen helyrepofozza a teátrum világot jelentő deszkáit. Ha minden a tervek szerint halad, akkor augusztus 27-re befejeződhetnek a munkálatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik