Belföld

Színészként debütál Győrben Tóth Gabi

Hogy a Győri Nemzeti Színház a legnagyobb vidéki teátrum az köztudott, és lassan az is, hogy a társulat minden évben meglepetést okoz a közönségnek. A 2012/13-as évadban sem lesz ez másként, ezt garantálja például Janza Kata, Tunyogi Bernadett vagy éppen Tóth Gabi.

Csütörtökön a sajtó munkatársainak jelenlétében ismertette a 2012/13-as évad műsorfüzetét Forgács Péter, a győri teátrum igazgatója.

Bíznak a bérletesekben

A direktor elsőként az elmúlt év sikereiről beszélt, vagyis, hogy a nehéz gazdasági körülmények között is 8000 bérletest köszönthetett a színház, több száz nézővel többet, mint az azt megelőző évben. Az igazgató hozzátette, remélhetőleg ez a szám a jövőben tovább fog növekedni és a szépkorúak mellett, a fiatalabbakat, az egyetemistákat is betudják majd csábítani a teátrumba. „Egyre nagyobb az érdeklődés a színházunk iránt Felvidékről is, nagyon sokan járnak át a határon túlról, hogy megnézzék a darabjainkat. A terveinkben ezért szerepel egy felvidéki színház barát bérlet bevezetése is” – hangsúlyozta Forgács Péter.

Gyűrűznek a meglepetések

Nem csalás, nem ámítás a következő szezonban meglepetésből sem lesz hiány. A műsorfüzetet látva már most borítékolható a siker, ami természetesen a vendégművészeknek is köszönhető. Molnár László rendezésében, a Jekyll és Hyde-ban Janza Kata és Tunyogi Bernadett tűnik fel a színpadon, míg a Finito című kortárs komédia főszerepét Tóth Gabi kapta, aki így színészi tehetségét is megcsillogtathatja. Forgács Péter szerint olyan, mintha ezt a karaktert abszolút Gabira írta volna a szerző. „Nem vagyok színésznő, de éppen ezért vonz ennyire ez a felkérés. Szeretek olyan dolgokba is belekóstolni, amelyek eredendően nem a szerepkörömhöz tartoznak. A próza részekkel vannak még gondok, de megfogom oldani, mert nagyon sokan vannak körülöttem, akik segítenek abban, hogy tökéletes legyek. Az általam megformált karakter személyiségében egyébként nagyon sok azonosságot felfedeztem, úgyhogy vigyázat győriek Tigris Niki támad!”- mesélte lelkesen a vadóc előadóművész. Gabi arra is felhívta a Győr 24 olvasóinak figyelmét, hogy azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövőben, ebben a státuszban többször is feltűnik majd a színpadokon.

Hatásvadász igazgató

Forgács Péter portálunknak elárulta, hogy nem titkolja, ő valóban egy hatásvadász igazgató. „Kicsit hatásvadász vagyok, de minden igazgató álma az, hogy minél többen keressék fel az általa dirigált színházat. De attól, hogy hatásvadász vagyok, és ismert művészeket hívtam meg vendégszerepelni, igenis művészi előadások fognak születni.”

Az említett művészi produkciók sorát Bródy Sándor színműve, A tanítónő fogja nyitni, de ebben az évadban Victor Hugo drámája, A nevető ember; Molnár Ferenc vígjátéka, A testőr, és a János vitéz című daljáték is helyet kapott a műsorfüzetben. Fél éves szervezés eredményeként pedig, először a színházi berkekben, az örök kedvencet, a Csinibabát is megnézhetik a győriek. Emellett a Kisfaludy teremben élőzenés kísérettel az Apácák mutatkoznak be, valamint egy meglepetés mesedarab is igyekszik majd az ifjúság érdeklődését felkelteni.

A darabok mellett persze ezúttal sem maradhat el a fergeteges nyílt nap, a kulisszák mögé szeptember 13-án pillanthat be a közönség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik