Belföld

Cégvezető került rács mögé illegális szemétlerakás miatt

Gyanú szerint a budapesti cég hordott több tonna építési törmeléket Kisapostagnál egy magánterületre.

Őrizetbe vették a dunaújvárosi nyomozók a cégvezetőt, akit a budapesti járőrök állítottak elő újvárosi kollégáik kérésére csütörtökön. A munkavégzésért felelős főmérnök is gyanúsított- mondta a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányág szóvivője.

R. Szabó Ágnes közölte: január 13-án egy férfi tett bejelentést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra arról, hogy több tonna építési törmeléket hordtak a falu külterületén lévő telkére, annak ellenére, hogy arra engedélyt nem adott. Az elsődleges becslések szerint úgy ötven köbméter körüli aszfalttörmelékről volt szó, ami valószínűleg piros színű talajról lett elbontva. Kiderült, hogy Dunaújváros külterületén, a 6-os számú főút melletti véderdő területére is hasonló törmeléket raktak le.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indítottak nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói. Ennek során megállapították, hogy a törmelék vélhetően egy Dunaújváros, Eszperantó utcai területrendezésből származik. A munkálatokat végző alvállalkozó a bemutatott papírok szerint a törmelék elszállításával egy másik alvállalkozót bízott meg. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a bemutatott papírok nem fedik a valóságot, azok csak a hulladék eltüntetését szolgálják- hangsúlyozta a szóvivő.

A cégvezetőt csütörtökön felbujtással, a munkavégzéssel megbízott főmérnököt pedig bűnsegédlettel gyanúsították meg a rendőrök. A cégvezető panasszal élt a gyanúsítással szemben. A kihallgatást követően a Szekszárdon lakó cégvezetőt bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított nyomozást szakértők bevonása mellett tovább folytatja a rendőrség. Az eddigi adatok szerint további gyanúsításokra is sor kerülhet, de más bűncselekmények megvalósulása miatt a gyanúsítottak körének bővülése is elképzelhető az ügyben- mondta R. Szabó Ágnes.

A Dunaújvárosi Hírlap keddi számában megjelent cikk szerint a törmelék a dunaújvárosi központi sportpálya melletti edzőpálya elbontásából származik. Az írás szerint az elbontott aszfalt útépítéseknél újrahasznosítható lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik