Sport

Továbbjutna a Kosársuli

A Hódtói Sportcsarnok közönsége így mindenképpen egy izgalmas összecsapásra számíthat a rendhagyó módon péntek este 19 órakor kezdődő mérkőzésen.

Bár győzelemmel hagyta el a pályát az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli a Honvéd ellen a rájátszás első fordulójában, azonban még nem dőlhetnek hátra Vejinovicsék, mivel a továbbjutáshoz meg kell őrizniük kilenc pontos előnyüket.

Az első mérkőzés hőse egyértelműen a szezon legjobb játékát produkáló, már magyar állampolgárként pattogtató Szasa Vejinovics volt, aki 22 pontja mellé 9 lepattanót, és 8 kiharcolt faultot is összegyűjtött. Rá újra nagy szükség lesz, hiszen a kéztöréssel bajlódó Szilágyi továbbra sem léphet pályára a hazaiaknál.

Az első találkozón elszenvedett vereség ellenére azonban nem lehet leírni a nagy múltú klubot. Elég csak arra gondolni, hogy a múlt heti meccsen 18 pontos hátrányról majdnem visszahozták a partit. Ahol a rengeteg jó képességű fiatal mellett olyan szakemberek segítik az együttes munkáját Mészáros István, Zsoldos András és Ránky Mátyás.

Mindemellett azért a Kosársuli a párharc esélyese. Ha pedig sikerül átmenteni a Törökbálint és a Honvéd elleni formát, és ismét felszabadultan játszanak a kék-sárgák, akkor a kilenc pont hazai pályán szinte biztos, hogy elég lesz a továbblépéshez. Nem beszélve arról, hogy a vásárhelyi együtteseknek rendszerint jól megy a Honvéd ellen, ki ne emlékezne az 1994-95-ös szezonban a bajnok fővárosiak ellen aratott 81-79-re. Akkor a Borbáthtal, Jáhnival, Milatoviccsal és Kocserginnel felálló hazaiak világra szóló sikerre voltak képesek. Bár a mostani győzelem semmiképpen sem lenne világraszóló, de elengedhetetlen ahhoz, hogy dr. Elek András tanítványai megszerezzék a még kiadó kilencedik helyet a B csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik