Katus Attila egyszerűen rajong az egészséges és finom spanyol olivabogyóért.
„Az ember gyakran stresszoldóként eszik, az olimpia izgalmában is ezért fogyaszt előszeretettel nassolnivalókat. Azonban ha már rágcsálunk, akkor együnk olyat, amely jótékony hatással bír, illetve olyan tápanyagokat tartalmaz, amiből általában hiány van a szervezetünkben. A spanyol olivabogyó éppen az a nassolnivaló, amelyet bűntudat nélkül fogyaszthatunk. Egy ember napi bevitt táplálékának zsírtartalma általában jóval az ideális 30% fölött van, ráadásul a telített és telítetlen zsírsavak arányának eloszlása is helytelen. Az olivabogyó telítetlen zsírsavainak köszönhetően ezeket a rossz arányokat helyreállítja, emellett elősegíti a fogyást, és javítja a vérkeringést” – mondta el az életmód-tanácsadó.
Az egykori Világ- és Európa-bajnok aerobikversenyző szívesen készít a spanyol bogyóból újabbnál újabb finomságokat. „Az olivabogyó rengeteg formában kapható, ráadásul remek, egyszerű fogásokat is készíthetünk belőle, az olimpia ideje alatt biztosan én is kipróbálok egy-két új receptet. Érdemes a gyerekeket is ehhez szoktatni már kiskorban is, hiszen ezek a minták könnyen rögzülnek a későbbiekben” – tette hozzá Katus.