Szórakozás

A Balaton közepén ébredt buli után Gönczi Gábor

Ha Gönczi Gábor és Csikós Balázs bandájának zenekari busza mesélni tudna, bizony volna okuk pironkodni a srácoknak.

A régi jó cimborák nemrég megjelent Bazi Nagy Esküvőskönyvükben az ifjú pároknak szánt gyakorlati tanácsokon kívül fellebbentik a fátylat a két évtizedes zenekar kalandokkal teli, züllöttebb korszakáról is. Volt idő, amikor az íróként debütáló rockerekről minden szállodában tudták, mi a kedvenc italuk, de az is előfordult, hogy egy nyáresti buli után a Balaton kellős közepén ébredtek.

Bevállalós ifjú zenészként Gönczi Gábor és Csikós Bala legnagyobb boldogsága az volt, hogy kellemesen illuminált állapotban élvezzék mindazt, ami egy rockzenésznek kijár. A srácok igyekeztek minél közelebbi kapcsolatba kerülni a rövidszoknyás rajongó leányzókkal, akikből akadt szép számmal. Derül ki mindez a Bazi Nagy Esküvőskönyvből, amely nem pusztán kötelező kézikönyv házasulandóknak, hanem eddig eltitkolt anekdotákat is olvashatunk benne.

„Nehéz a zenészek sorsa! – kezdi viccelődve a nosztalgiázást Gönczi Gábor – Nem egyszerű józannak maradni a budapesti éjszakában, ha pedig vidéken lépsz fel, egyenesen lehetetlen száraznak maradni az esemény végéig. A vendéglátóink egyszerűen sértésnek tartják, ha nem  koccintunk velük a találkozás örömére. Így fordulhatott elő, hogy kissé szalonspiccesen mentem Szirtes tanár úrhoz is meghallgatásra, egy szabolcsi, jóféle pálinkákkal lefojtott esküvőről.

A Smile húsz éve alatt Mick Jaggeréket talán nem übereljük, de volt pár abszurd és szürreális kalandunk, az biztos” – tette hozzá mosolyogva a műsorvezető, akit szerzőtársa is megerősít abban, akadtak vad „Még be sem tettük a lábunkat a szállodába, már szolgálták is fel kedvenc italainkat. És akkor még nem is említettem a mi drága rajongótáborunkat, amelynek kilencven százaléka hölgyekből áll. Egy egészséges férfiember pedig nem futamodik meg a kihívások elől. Azokban a megboldogult, egy-egy kétes, balatoni késdobálóhoz fűződő időkben csak úgy kapkodtuk a fejünket a sok gyönyörű rajongó lány láttán. Akkoriban még az is előfordult, hogy egy jól sikerül buli után a Balaton kellős közepén ébredtük fel egy vitorláson, eléggé másnaposan. A közérzetünkön nem javított, hogy a száguldó hajó éppen versenyben volt a Kékszalagon” – árulta el nevetve Bala a régi időkről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik