Belföld

Délután beborul

Szerdán délelőtt országszerte napos lesz az idő, délutánra azonban beborul, több helyen elered az eső. A hőmérséklet csúcsértéke 23-24 fok között alakul.

A délelőtti napsütéssel telik, majd a déli óráktól főleg északon, északkeleten időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, helyenként záporokra, zivatarokra lehet számítani – írja az Időkép.hu. A gyenge északkeleti irányú légmozgás zivatarok környezetében megerősödhet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 24 Celsius-fok közelében várható.

Csütörtök reggel az ország nagy részén változóan felhős idő várható, csapadékra nem kell számítani. A délies irányú légmozgás gyenge lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet kora hajnalban 9 és 14 fok között lesz. Délután átmeneti felhősödés zavarhatja a napsütést, északkeleten elvétve fordulhat elő rövid zápor, zivatar. Mérsékelt délnyugati szélben 23 és 26 Celsius-fokra melegszik a levegő.

Pénteken gyakran megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordulnak majd elő záporok, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombaton az északi területeken több, másutt kevesebb felhőre készülhetünk, kisebb záporok helyenként fordulhatnak elő. Vasárnap a többnyire erősen felhős égkép mellett kevés napsütésre készülhetünk, többfelé számíthatunk záporok, zivatarok – néhol heves zivatarok – kialakulására. A nappali hőmérséklet a hétvégén a 30 fokot is elérheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik